2 de desembre de 2020 2/12/20

“Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs

“Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 2)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 3)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 4)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 5)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 6)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 7)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 8)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 9)
  “Dona i Medi Ambient”, al Castell d’Alaquàs - (foto 10)

  Ahir dijous 7 de març  a la sala Xemeneia al Castell d’Alaquàs es celebrava una jornada que va girar en torn a la figura de la dona i el medi ambient. Una cita emmarcada dins del Programa Dona 2019, organitzat amb motiu de la celebració del Dia internacional de la dona, el 8 de març.

  La cita va comptar amb la participació de 5 ponents, dones de ciència totes elles que van aportar els seus coneixements i experiències dins de l’àmbit del medi ambient. Entre els assumptes tractats es van abordar els paràmetres establits per l’Agenda per al Desenvolupament Sostenible aprovada per les Nacions Unides l’any 2015 i els seus objectius mediambientals per a 2030.

  L’Alcaldessa d’Alaquàs Elvira García Campos va ser l’encarregada d’iniciar aquesta ponència. Anna Pons, directora del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat valenciana i llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Valencia, va centrar el seu discurs en la relació existent entre els problemes mediambientals globals amb el gènere, i les dones com a principals afectades.

  Seguidament va ser el torn de Elisa Gimeno, assessora d’àmbit científic tecnològic del Centre de formació, innovació i recursos al municipi d’Alaquàs, llicenciada en Ciències Químiques i Doctora per l’escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València. El seu discurs va estar centrat en la importància d'incorporar a les aules l'educació ambiental, introduint  “l’aula natura” com a clau de l'ensenyament i l'aprenentatge, tant del professorat com de l'alumnat.

  La tercera de les ponents va ser Olga Mayoral, doctora en Biologia per la Universitat de València, professora del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Facultat de Magisteri i investigadora del Jardí Botànic de la UV. Com a membre d’un nou equip de treball de la Universitat de Harvard va explicar les tasques que està desenvolupant en aquest grup d’estudi, posant de relleu la importància d’eixir a la natura amb l’alumnat.

  Rosa Valero, enginyera agrícola, membre de la Societat Espanyola d’Agricultura Agroecològica i vocal de l’ampa “camí de la tancadeta” del col·legi Bonavista, va aprofitar el seu torn de paraula per destacar la importància de la utilització dels horts urbans per a apropar els més menuts a la natura.

  Maria Dolores Raigón, doctora Engingera Agrònoma i catedràtica de l’Escola Univesitaria de l’Àrea d’edafologia i Química Agrícola de la Universitat Politécnica de València va ser  l’encarregada de tancar aquesta ponència parlant de com els nostres hàbits de consum poden influir en la nostra salut i en la salut del planeta.

  Una cita protagonitzada sense dubte per dones de referència en l’àmbit mediambiental.

  Pujar