elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La cooperativa “Persones de Confiança” de l’Institut Clara Campoamor continua per onzé any consecutiu el seu projecte educatiu

La cooperativa “Persones de Confiança” de l’Institut Clara Campoamor continua per onzé any consecutiu el seu projecte educatiu
  • L'Alcalde i l'alumnat de l'institut Clara Campoamor han signat aquest matí el contracte de renovació de l’empresa Cooperativa “Persones de Confiança” per a una nova edició d’aquesta iniciativa que vendrà els seus productes al Mercat Municipal d’Alaquàs

L’empresa Cooperativa “Persones de Confiança” de l’Institut Clara Campoamor continurà per onzé any consecuitiu amb el seu projecte educatiu creat per tal de fomentar la iniciativa empresarial entre les persones joves.

L'Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i l’alumnat del Programa de Reforç per a 4t ESO (PR4) de l'Institut Clara Campoamor d’Alaquàs, acompanyat per la tutora Pepa López, han signat aquest matí la renovació d’aquest contracte que permetrà vendre els seus productes al Mercat Municipal de Alaquàs. En l’acte han estat presents també la regidora de Comerç, Sandra Conde i el regidor de Formació i Ocupació, Jaime Marqués.

El primer edil ha felicitat l’alumnat per “aquesta iniciativa innovadora i gratificant” i ha animat l’alumnat “a continuar gaudint amb il·lusió d’aquesta experiència”. Ha aprofitat també l’encontre per agrair-los l’esforç realitzat durant aquest any tan dur marcat per les conseqüències de la pandèmia i s’ha compromés un any més a ajudar-los en la promoció i posada en marxa d'aquesta cooperativa que compta amb el suport de l’Agència de Desenvolupament Social.

Per a la promoció d'aquesta empresa cooperativa que es dedicarà a la compra venda de productes manufacturats, l’alumnat ocuparà de nou un espai cedit per l’Ajuntament al Mercat Municipal d’Alaquàs. Segons s'ha acordat aquest matí, la parada estarà operativa per a la venda el 20 de maig i 3 de juny.

La cooperativa “Persones de Confiança” va nàixer fa onze anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu “Empresa i iniciatives emprenedores” realitzat per l'alumnat de 4t ESO del Programa de Reforç de 4t de l'ESO  (PR4) de l'institut Clara Campoamor d'Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

Es tracta d'un projecte escolar que té com a objectiu principal crear una nova filosofia d'actuació, amb l’alumnat i aprendre a ser competents sent útils als altres. Per la qual cosa, utilitza la metodologia ApS, que és una proposta educativa que combina processos d'Aprenentatge i de Servei a la Comunitat en un sol projecte molt articulat, en el qual els i les participants s'impliquen en necessitats reals de l'entorn amb la finalitat de millorar-lo.

Les actuacions de la cooperativa es plasmen en diferents accions, sense ànim de lucre, com són:

  • D'una banda, la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes, la compravenda de productes manufacturats així com a la venda de productes conreats en l'hort escolar de l'institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte solidari.
  • D'altra banda, fer un servei a la comunitat. En aquesta edició, el servei es realitzarà a “l'IES. Clara Campoamor" d'Alaquàs, a causa de la pandèmia. L'alumnat col·laborarà, en el centre, en totes les tasques que els siguen encomanades.

Aquesta iniciativa ha sigut reconeguda, al llarg de les seues 11 edicions, de manera molt positiva ja que l'alumnat treballa de forma activa i dinàmica sobre necessitats reals de l'entorn aportant solucions pròpies basades en el treball col·laboratiu i cooperatiu en accions útils per a la comunitat.

El programa PR4 realitza de manera anual altres iniciatives com ara una visita al Campus de Tarongers (Universitat de València) a l'Escola Universitària de Magisteri “Ausiàs March” per a impartir una xerrrada a futurs professors i professores per tal d’explicar tot l'esforç que realitzen diàriament en els diferents projectes en els quals estan involucrats com alumnat del Programa.

Finalment, La Cooperativa “Persones de Confiança” participa el 7 i 8 de maig en el III Congrés CTEM de la Comunitat Valenciana. Els Reptes STEM per a la inclusió que abordarà aquest congrés són la lluita a favor de la igualtat, la coeducació i l'atenció a la diversitat. Tot això des de la perspectiva i les aportacions de la Ciència, la Tecnologia i les Matemàtiques.

Pujar