27 de maig de 2020 27/5/20

El Consell de Xiquets s'acomiada amb un acte emotiu i d'agraïment celebrat al Castell

El Consell de Xiquets s'acomiada amb un acte emotiu i d'agraïment celebrat al Castell - (foto 1)

  El Castell d'Alaquàs va acollir el passat divendres 23 de març la clausura de l'actual Consell de Xiquetes i Xiquetes en un acte celebrat a la sala Cremona del monument on l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, va realitzar un acomiadament a tots els seus representants per tal d'agrair-los el treball realitzat en els quatre anys de durada. En l'acte van estar presents els vint-i-u xiquets i xiquetes que formen aquest part d'aquest Consell en representació dels diferents centres escolars així com també els pares i mares dels protagonistes. Les eleccions per al nou Consell que estarà format per altres representants es van celebrar el dijous 22 de març.

  En les intervencions, l'Alcaldessa va voler agrair la tasca desenvolupada pel grup de xiquets i xiquetes així com l'interés mostrat per cadascun d'ells en la contribució d'una ciutat millor i va destacar que les aportacions i suggeriments del Consell han servit per millorar els diferents projectes municipals i per adaptar-los a les necessitats de la seua ciutadania. Els representants van valorar aquest iniciativa de forma molt positiva i han animat a la resta d'escolars d'Alaquàs a participar per tal d'intervindre en els assumptes municipals.

  En els quatre anys de funcionament d'aquest Consell, l'Ajuntament d'Alaquàs s'ha fet ressò de les preocupacions dels seus representants, materialitzant-les en l'execució de diferents projectes i en la millora de les seues actuacions, tal i com ha proposat el Consell de Xiquets i Xiquetes.

  L'actual Consell ha participat activament en projectes urbanístics com el Parc del Dijous, el poliesportiu del Terç i la peatonalització d'espais pròxims a col·legis. La seua opinió ha estat clau també per a la posada en marxa de la xarxa de carril bici, l'augment de la il·luminació en parcs i alberedes, la instal·lació de més fonts i la millora de l'educació vial.

  Han destacat també per organitzar originals i cridaneres campanyes per a la neteja d'excrements de gossos, tot i destacant la seua iniciativa de pintar amb sprai de colors brillants inocus tots els excrements que hi havia dipositats en la via pública per tal de cridar l'atenció i denunciar aquestes actuacions.

  Han participat també en la Xarxa d'Horts Urbans, en les Festes Majors, en diferents actes públics i en l'acte d'acolliments civils. La seua més recent aportació ha estat l'avantprojecte de la Llei d'Infància i Adolescència, per a la qual realitzaren una gran quantitat de suggeriments.

  El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer a Alaquàs fa 16 anys amb l'objectiu de possibilitar que les xiquetes i els xiquets pogueren participar i intervindre en els assumptes municipals aportant propostes per a la construcció i la millora de la ciutat. Des que es va crear, el Consell ha informat i assessorat l'Ajuntament d'Alaquàs sobre els problemes específics de la infància, realitzant, així, les seues propostes d'actuació i plantejant solucions als problemes que puguen donar-se, tot fomentant entre els menors els valors de democràcia, tolerància, respecte i acceptació de la diversitat cultural.

  Des de l'Ajuntament d'Alaquàs, conscients dels drets a la llibertat d'expressió i a la participació que s'arrepleguen en la Convenció Internacional dels Drets del Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides, ha volgut materialitzar aquests drets amb l'objectiu de que els infants tinguen veu pròpia en els assumptes municipals que els afecten.

  Pujar