elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comarca Científica arranca la #Ruta2019

La Comarca Científica arranca la #Ruta2019
  MÉS FOTOS
  La Comarca Científica arranca la #Ruta2019 - (foto 2)

  La Comarca Científica ha anunciat una ruta per les comarques valencianes per a donar a conèixer el seu primer documental: “Viatge a l’extrema dreta”. Es tracta del primer treball audiovisual que analitza la ultradreta valenciana des de les ciències socials: la sociologia, la ciència política, la història i la comunicació.

  La primera parada és a la Ribera Alta, en concret a Algemesí. Serà el dimarts 19 de febrer a les 19:00 hores, al saló d’actes del Casino Lliberal. Allí es projectarà el treball audiovisual i li seguirà un cinefòrum amb diversos experts.

  La segona i tercera destinació de La Comarca Científica serà el 2 de març al Vinalopó Mitjà i a l’Alcoià per a visitar les localitats de Petrer i l’Alcoi respectivament. Els dos actes han estat organitzats pel col·lectiu Crida Contra el Racisme, qui convida a la reflexió sobre el moment actual de l’extrema dreta.

  La #Ruta2019 continua pel Baix Vinalopó, a través de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el 14 de març. Una parada que s'emmarca dins d’una de les classes de la Facultat de Periodisme de la universitat il·licitana. Només un dia després, el 15 de març “Viatge a l’extrema dreta” es projectarà a l’Horta Sud, concretament a la ciutat d’Alaquàs.

  L’última parada serà a la Marina Baixa, a les jornades de memòria històrica de Callosa d’En Sarrià. Està programada per al divendres 29 de març, a les 19:00 hores en la Casa de la Cultura.

  Per al sociòleg i director del documental, Alexis Lara, la #Ruta2019 implica “posar en valor el treball que hem realitzat des de La Comarca Científica i donar peu a una reflexió profunda sobre l’auge de l’extrema dreta valenciana” però, això sí, destaca que “evitant els biaixos emocionals que provoca un tema tan delicat i sostenint-nos en arguments científics-socials que ja tenen una base objectiva i fonamentada de la realitat”. 

  La plataforma comunica que encara s’estan tancant algunes altres projeccions públiques, pel que la #Ruta2019 podria ampliar-se a més comarques.

  Pujar