1 de juny de 2020 1/6/20

Les Clavarieses dels Dolors 2018 celebren la seua festivitat a Alaquàs

Les Clavarieses dels Dolors 2018 celebren la seua festivitat a Alaquàs - (foto 1)

  Les Clavariesses de la Mare de Déu dels Dolors 2018 han celebrat aquestos dies la seua festivitat amb il·lusió i implicació en les Festes Majors d'Alaquàs.

  Els actes organitzats per la Clavaria s'iniciaren el divendres 31 d'agost amb la inauguració de l'exposició sobre l'evolució de la indumentària de Clavariessa al llarg del temps, a la Sala la Torre del Castell d'Alaquàs. Acompanyades per l'Alcaldessa i el regidor de festes van convidar als veïns i veïnes a visitar la mostra a més de gaudir de la festa.

  Les vàrem veure desfilant a la Cavalcada celebrada el passat dia 2 de setembre i un dia després organitzant la Gran Festa Infantil amb activitats i unflables a la plaça de la Constitució.

  El dimarts 4 van prendre la metxa de la traca correguda que va recórrer el carrer Major, Benlliure i Convent. De vesprada, a les 19 hores es celebrava la Missa Major en honor a la Mare de Déu dels Dolors a l'església de l'Assumpció i el cercavila amb cabuts i danses pels carrers d'Alaquàs.

  Molt emotiu va estar també l'acte del dia 5 de setembre organitzat per retre homenatge al Castell d'Alaquàs, a les Clavariesses dels Dolors dels anys 1968-1993. Un bonic encontre per recordar la devoció a la festa i la implicació i treball que suposa.

  Entre sopars i jornades de degustació d'orxata i llima granissada tancaven la nit del dia 7 de setembre amb una discomòbil a càrrec del DJ local Pau Lladró, guanyador de "Sona la Dipu DJs'.

  Participaren a l'Ofrena de Flors, a més les Clavariesses han col·laborat activament a la resta d'actes organitzats per altres clavaries i col·lectius festers, deixant la seua empremta a les festes d'Alaquàs.

  Pujar