elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs

Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs
  MÉS FOTOS
  Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs - (foto 2)
  Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs - (foto 3)
  Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs - (foto 4)
  Un centenar de persones assisteix al debat electoral d’Alaquàs - (foto 5)

  Organitzat per Alaquàs Debat, el passat 23 de maig tingué lloc el debat electoral on PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos i Podem-EU exposaren les seues raons de cara a les pròximes eleccions municipals. L’acte tingué lloc a l’Ateneu Cultural i Esportiu de la localitat i assistiren més d’un centenar de persones.

  Al debat participaren els candidats a l’alcaldia Toni Saura pel PSPV-PSOE, Vicent Cervera pel Partit Popular, Marta Murciano per Compromís, Bernardo Palomares per Ciudadanos i Sergio Zalazar per Unides Podemos- Esquerra Unida.

  L’acte va ser moderat per  Julio Huerta, director de la Fundació Horta Sud i que començà amb una declaració d’intencions: “recuperar la paraula  RAONAR, que en el sentit etimològic vol  dir donar raons. M’agradaria que la política i la ciutadania la  fera seua com a valor fonamental perquè la RAÓ i la PARAULA és el que ens fa ser persones. RAONAR és donar raons,  front a la desinformació, l’atac al contrari, la confrontació o l’insult”.

  I així va ser, el debat va servir per a què els candidats donaren raons a la ciutadania davant de les pròximes eleccions i també animaren a participar de la festa de la democràcia el dia 28 de maig.

  Quatre blocs temàtics varen ser el fil conductor: Serveis Públics, Impuls Econòmic, Cultura-Oci-Educació i Societat. En cadascun d’ells els candidats tingueren l’oportunitat d’expressar les seues propostes i debatre entre ells seguint els temps i torns establerts per l’organització. En finalitzar els blocs el públic va tenir l’oportunitat de fer preguntes a les quals varen donar resposta els diferents alcaldables.

  L’acte va acabar amb una crida als partits perquè treballen de forma conjunta i de tu a tu amb les associacions i les entitats civils, elements fonamentals per a la construcció de la democràcia. A més, es va recordar el compromís de tots els partits polítics de continuar treballant amb l’esperit del Pacte de Florida, subscrits per tots ells, en el qual es comprometien a donar dades per a l’observatori comarcal de l’Agenda 2030, treballar les propostes de futur amb les associacions i participar en les taules de reconstrucció.

  Finalment, es recordà que les associacions continuaran sent el cor del nostre poble i el millor antídot contra l’individualisme i  la soledat, les escoles de democràcia que han contribuït a fer d’aquest poble un poble millor. Per aquest motiu, Julio Huerta va insistir que això requerirà d’un treball conjunt amb els partits, perquè ambdós tipus de participació ciutadana es necessiten mútuament, la política necessita a la ciutadania que s’organitza i s’associa i la ciutadania necessita a la política. “Junts afrontarem el futur amb esperança perquè l’esperança és més contagiosa que el desànim”.

  Pujar