9 de juliol de 2020 9/7/20

El Castell d´Alaquàs estrena 18 panells explicatius que conten la història del monument en castellà, valencià, anglés i llengua de signes

El Castell d´Alaquàs estrena 18 panells explicatius que conten la història del monument en castellà, valencià, anglés i llengua de signes - (foto 1)
  • Es tracta d'un important projecte d'impuls turístic centrat en contextualitzar i descriure al detall la història, particularitats i curiositats del monument

Amb l’objectiu de posar en valor el ric patrimoni històric i artístic amb que compta el municipi, Alaquàs estrena una nova iniciativa que aproparà al visitant tota la informació necessària per conèixer la història i particularitats de l’emblemàtic Monument Històric Artístic de principis del segle XVI i Bé d’Interès Cultural de la Comunitat Valenciana, el Castell d’Alaquàs.

Aquest ambiciós projecte, que va posar en marxa de l’Ajuntament d’Alaquàs arran de la celebració del Centenari del Castell com a Monument Històric Artístic, ha comptat amb la col·laboració de l’Agencia Valenciana de Turisme i l’Obra Social la Caixa.

Fent ús d’un dispositiu mòbil, i mitjançant els 18 QR’S senyalitzats que es troben distribuïts per les diferents estades del Castell, el visitant podrà iniciar el recorregut i informar-se en la llengua que desitge. La informació que recopilen els panells ha sigut elaborades tant en castellà, com en valencià, anglés i llengua de signes.

Els mòduls compten amb la indicació detallada de l’espai on es troba el visitant, quedant distribuïdes en: Presentació (QR1), Història(QR2), Planta baixa(QR3), Biblioteca(QR4), Claustre(QR5), Calabós(QR6), Sala dels Vilaragut(QR7), Les Torres(QR8), Planta Entresòl(QR9), Sala La Torre(QR10), Sala Cremona (QR11), Sala 28 de Febrer(QR12), Planta Principal (QR13), Sala La Nova(QR14), Galeria(QR15), Sala Xemeneia(QR16), Oratori(QR17) i Andanes(QR18).

Aquesta  iniciativa se suma a una altra de recent incorporació com és la instal·lació de 7 panells explicatius per tot el municipi, amb la senyalització, identificació i contextualització dels edificis i llocs més emblemàtics d'Alaquàs. Una clara aposta per posar en valor el patrimoni històric i artístic d’Alaquàs.  

Pujar