elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El castell d’Alaquàs i el barri de la Moreria protagonitzen una de les quatre rutes turístiques promogudes per la Mancomunitat de l’Horta Sud

El castell d’Alaquàs i el barri de la Moreria protagonitzen una de les quatre rutes turístiques promogudes per la Mancomunitat de l’Horta Sud
  • L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar el coneixement del patrimoni històric, cultural i natural dels municipis de la comarca

MÉS FOTOS
El castell d’Alaquàs i el barri de la Moreria protagonitzen una de les quatre rutes turístiques promogudes per la Mancomunitat de l’Horta Sud - (foto 2)

El Castell d’Alaquàs i el seu entorn més antic van ser el passat divendres 29 d’octubre un dels protagonistes de la ruta turística Aldaia-Alaquàs “Patrimoni entre pobles” promoguda per la Mancomunitat de l’Horta Sud i creada per a promoure el turisme dels municipis de la comarca i fomentar el coneixement del seu patrimoni històric, cultural i natural.

El recorregut, en el qual va participar més d’una vintena de persones, es va iniciar al Cinturó Verd d’Aldaia per a recórrer el seu patrimoni d’aigua, hortes i séquies. La visita va continuar a l’antic ajuntament del segle XIX, a la Casa del Bollo, antiga mansió del segle XVIII i de gran valor arquitectònic i històric i al Museu el  Palmito, centre de difusió de l’artesania del palmito a Aldaia, únic a Espanya i ubicat a l’edifici de la Llotgeta del segle XVI. Per a finalitzar amb els llocs d’interés d’Aldaia, les persones participants van visitar l’antiga Cisterna del segle XVII i el túnel entre Aldaia i Alaquàs.

A continuació, la protagonista del recorregut va ser Alaquàs, on les persones participants van poder visitar i recórrer les dependències del Castell d’Alaquàs, edifici del segle XVI declarat Monument Històric Artístic Nacional l’any 1918. A continuació es van desplaçar cap al barri de la Moreria, el traçat més antic de la població ubicat prop de la mesquita així com també al barri Cristià, l’antic obrador i la plaça de la Constitució.

Aquesta ruta forma part del cicle de quatre propostes d'oci cultural posat en marxa per la Mancounitat de l’Horta Sud per a fomentar aquest coneixement tant dins de la pròpia comarca com en els visitants d'altres zones. Altres rutes tenen com a protagonista a l’Albufera, la cerámica de Manises i els assuts del Túria i les guaites de l’horta.

Pujar