elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell d'Alaquàs acull el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l'Horta Sud

El Castell d'Alaquàs acull el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l'Horta Sud
  • Aquest acte forma part de la celebració de la Trobada de Escoles en Valencià que enguany se celebra a Alaquàs. L'acte central tindrà lloc el dissabte 29 de maig al parc del Dijous amb la cita 'Llavors'

MÉS FOTOS
El Castell d'Alaquàs acull el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l'Horta Sud - (foto 2)
El Castell d'Alaquàs acull el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l'Horta Sud - (foto 3)
El Castell d'Alaquàs acull el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l'Horta Sud - (foto 4)

El passat dissabte 22 de maig va tindre lloc el lliurament de la XXIII edició dels Premis Sambori de l’Horta Sud organitzats per la Fundació Sambori amb l’objectiu de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins de l’àmbit escolar. Aquests guardons estan dirigits a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i alumnat amb necessitats educatives especials.

En l’acte va estar present l’Alcalde d’Alaquàs,  Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert, el regidor de Cultura, Fran Evangelista, la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, el representant de Guaix a la Fundació Sambori, Xavi Gomis, Montse Payà en representació de la junta de Guaix i Oti Soria en representació de la junta de la Coordinadora Comarcal. L’acte va comptar amb l’amenització del cantautor valencià Dani Miquel.

Pel que fa als premis d’educació infantil, en l’etapa de zero a tres anys es va premiar el treball "Les llavors màgiques" de l’Escola Infantil Municipal Ninos d’Albal i la mestra Vanessa Martí Poley. En la segona etapa de tres anys, es va premiar el treball "La caixa d'Emily" CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente Manises amb la mestra Dolores Lamas Aguilera. En l’etapa de quatre anys es va premiar el treball "El donyet Pepet" de l’Escola Gavina de Picanya amb la mestra Neus Cases López. En l’etapa de cinc anys va ser guardonat el treball "Bruixabona i les sis cartes" CEIP Baladre de Picanya amb la mestra Lolin Olva Vinaixa.

Pel que fa al primer cicle de primària, els premis individuals van ser per a Rocio Giner Vinagre del CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente de Manises pel seu treball "Nuvolina no vol ploure", per a Ana Heredero Almansa del CEIP Sant Pasqual de Torrent pel seu trebal "El pingüí que volia volar" i per a Carlos Muñoz Cano del CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente de Manises per"La maledicció del bosc". El premi col·lectiu va ser per al treball "Darrere del temps" del CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente de Manises amb la seua mestra Sara Martínez Aliaga. Hi va haver una menció especial també coma premi col·lectiu per al treball "Una excursió diferent" del CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente. Manises amb la mestra  Laura Pagán també.             

En el segon Cicle de Primària es va premiar Enric Gonzàlez Alfonso del Lluís Vives de Massanassa pel treball "Pedra, la nostra amiga", Unai Angulo Antolin del col·legi Fèlix Rodríguez de la Fuente de Manises per "La fàbrica de somnis" i Arianna Segovia Quirós del Lluís Vives de Paiporta pel treball "El regal més valuós". Va rebre una menció especial el treball “Els xiquets i les xiquetes contraataquen" d’Alai Esteve Lacueva de l’Escola Comarcal de Picassent.

En el tercer Cicle de Primària van ser guardonats Aitana Brull Muñoz del CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs pel treball  "Les festes amb la iaia", Nerea Rubio Escribano del CEIP San Clemente de Sedaví per "Els quatre mons" i Laia Rios i Pla del CEIP Jaume I El Conqueridor de Catarroja per "La classe màgica".

En el cicle de primària hi va haver altres mencions per als treballs "No més por" d’Alberto Herrrera Clemente, "Les aventures de David" de David Olivares Ramon, “Els dos de l'escola” del col·legi Gregori Mayans de Xirivella, i "La gran carrera" de  Javier Escrivà Bravo de l'escola Nuestra Sra. Del Carmen del Barri del Crist, Aldaia i per a "Els mags de Tartària" d’Empar Jiménez Zahonero de l’Escola El Patí de Silla.

Pel que fa al primer cicle de Secundària van destacar el treball “Ferides” d‘Itziar Ródenas Grimaldi de l’IES Veles e vents de Torrent, Aritz Giménez Llàacer del Mare de Déu de l'Olivar2 d’Alaquàs per "La cursa valenciana", Cristina Ramos Mocholí de Florida Secundària de Catarroja per "Un bon escarment" i una meció especial per la seua qualitat al treball "La meua família" de Pablo Donat Logroño de l’IES 25 d'abril d'Alfafar.

En el segon Cicle de Secundària les persones premiades van ser Laia Silvestre Viu de La Nostra Escola Comarcal de Picassent per "Ona", Iria Trashorras Marco de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja per "Amb tu morí l'amor" i Pau Sànchez Benavent de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja per  "Heroin". El jurat va considerar en este cicle atorgar una menció per la seua qualitat al treball "Duel de tres" de Yolanda Mondéjar Giménez del col·legi Mare de Déu de l'Olivar d’Alaquàs.

Els premis de Batxillerat han sigut per a Rubén Blesa Pardo de l’IES 25 d'abril d’Alfafar per “A les portes del cel", Carolina Zanón Solana de l’IES Berenguer Dalmau per "Un sopar diferent" i Marta Ruíz Jurado de l’IES 25 d'abril d’Alfafar per un  "Un mar de somnis".

Hi va haver també premis especials per a  Cristian Valiente Giner per "L'home enamorat", Alejandro Grau Albaladejo per "La mel de Marc”, Marcos González de la Aleja Griñan per "El maquinista jubilat", Mercedes González Reyes per "Una gran amistat" i Els quatre de l'escola Sant José, San Andrés i San Benito de Massanassa i per a "Un món màgic" de Belén Muñoz Ruiz de l’Escola El Drac de Torrent.

Les celebracions amb motiu de la XXXIIIa Trobada d'Escoles en Valencià aquest dissabte 29 de maig al parc del Dijous d’Alaquàs amb la cita Llavors que consistirà en la plantació de plantes autòctones aromàtiques per part de la representació de cada centre educatiu del municipi d’Alaquàs a més dels alcaldes i alcaldesses i representació escolar dels 19 pobles de la comarca de l’Horta Sud que han sigut convocats.

Pujar