elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs es reaferma com a Ciutat Educadora

Alaquàs es reaferma com a Ciutat Educadora
  • El Ple de la Corporació Municipal d’Alaquàs aprova per unanimitat una Moció d’Alcaldia amb motiu del Dia Internacional de Ciutats Educadores i renova el seu compromís i la seua adhesió a la carta fundacional

Alaquàs se suma hui a la commemoració del 30 Aniversari del Dia Internacional de Ciutats Educadores, una cita històrica a la que se sumen més de 500 ciutats de tot el món per a donar el seu suport i renovar el seu compromís amb la Carta Fundacional de Ciutats Educadores.

Per aquest motiu, l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va presentar al Ple de la Corporació Municipal el passat dijous 26 de novembre una moció d’Alcaldia per a demanar la renovació a l’adhesió a la Carta de Ciutats Educadores de 2020. Amb aquest acord, aprovat per unanimitat, l’Ajuntament d’Alaquàs es reaferma en tots i cada un dels compromisos adquirits en 2007 i fa pública la seua decisió de compartir tots els principis del text amb la comunitat educativa d’Alaquàs. En el ple es va acordar també celebrar un acte de reconeixement, en el moment en què la situació epidemiològica ho permeta, a totes les comunitats educatives que en aquests moments estan afrontant i resolent amb valentia i de forma col·laborativa els reptes que la pandèmia ens ha dut.

Per tal de celebrar aquesta efemèride i conscienciar la ciutadania de la importància de continuar treballant amb aquest compromís, l’Ajuntament d’Alaquàs ha elaborat un vídeo que recopila els recursos i serveis municipals que s’ofereixen al municipi en matèria d’educació i en el qual es mostren totes les oportunitats educatives i culturals a l’abast de tota la ciutadania independentment de la seua edat. El vídeo s’ha distribuït pels canals oficials de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal que tothom puga accedir a ell. A més a més i durant tots aquests dies, des de l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha donat difusió als diferents vídeos proporcionats per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores com a part de la campanya “30 años transformando personas y ciudades para un mundo mejor”.

Alaquàs ha sigut sempre exemple per les seues polítiques educatives. Per això, forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Educadores des de l’any 2007 i des d’aleshores les polítiques educatives han sigut sempre la base substancial de l’acció política municipal.

Són cinc, entre d’altres, els moments més visibles i decisius al municipi respecte a la seua voluntat de ser Ciutat Educadora. La primera va tindre lloc el dia 27 de setembre de 2001 quan es va aprobar al Ple Municipal la creació de la Ciutat de Xiquets i Xiquetes i la Carta Municipal de la Infància d’Alaquàs. La segona va ser el 25 d’octubre de 2007 quan es va aprovar la seua adhesió a la Carta de Ciutats Educadores. El tercer moment va ser quan es va fer pública la decisió d’ubicar la Formació de Persones Adultes al Castell d’Alaquàs. Altres motius essencials són l’aprovació del Reglament de Cerimònies d’Acollida Civil i la reafermació com a ciutat educadora en les celebracions commemoratives del Centenari de la Declaració del Castell com a Monument Històric i Artístic.

Pujar