elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs presenta la programació de Nadal

Alaquàs presenta la programació de Nadal
  • L’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat una programació especial per a tots els públics i adaptada a les circumstàncies

Alaquàs ha preparat una programació especial per a tots els públics amb motiu de les festes nadalenques. L’objectiu és continuar oferint activitats d’oci i culturals per a tota la població tot i les dificultats i limitacions arran de la pandèmia. Per això, tota la programació ha sigut dissenyada per tal de respectat totes les mesures establides per a fer front a la lluita contra el Covid-19.

Una de les activitats més especials i que enguany ha hagut d’adaptar-se a la situació generada per la pandèmia ha sigut l’encesa de l’arbre de Nadal ubicat a la plaça de l’Ajuntament d’Alaquàs. Donada la impossibiltat de celebrar un acte multitudinari, l’Ajuntament d’Alaquàs va decidir convocar únicament el Consell de Xiquetes i Xiquets per tal de procedir de manera oficial a la seua encesa. L’acte, que dona el tret d’eixida a les festes nadalenques, s’ha reproduït en un vídeo de Nadal que l’Ajuntament d’Alaquàs ha distribuït pels diferents canals oficials.

Per a l’Ajuntament d’Alaquàs ha sigut molt important enguany posar en marxa una programació per a tots els públics però, especialment per al públic infantil. Per això s’han dissenyat tota una sèrie de tallers de Nadal per a xiquetes i xiquets de 3 a 11 anys. Els tallers tindran lloc els dies 23, 28, 29 i 30 de desembre i 4 de gener en horari de 10:30, 11:30 i 12:30 hores. Hi haurà 3 torns de 50 minuts cada dia i tindran lloc al Centre Social Benàger. Les inscripcions es podran realitzar a partir del 15 de desembre a través de l’aplicació per a reserva d’entrades creada per l’Ajuntament d’Alaquàs www.alaquas.org/entradas o via telefònica: 961502343 posant-se en contacte amb el Departament de Joventut en horari de dilluns a divendres d'11 a 14 h i de 17.30 a 20 h.

Per a realitzar la inscripció cal ser major de 18 anys i cada xiqueta o xiquet podrà inscriure’s un màxim de tres tallers. Cada adult podrà inscriure un màxim de 3 xiquetes o xiquets. Per a respectar les mesures per a fer front al Covid, totes les xiquetes i els xiquets hauran de portar mascareta per a accedir al recinte i s’haurà de respectar la normativa establida de distància de seguretat, ventilació i neteja de mans. Els familiars no podran accedir al recinte i les xiquetes i els xiquets es quedaran amb el personal educatiu en el taller.

Continuant amb la programació per al públic infantil, el diumenge 20 de desembre a les 18 hores, La Factoria de Sons presentarà l'espectacle infantil “Un munt de cançons” a l’Auditori Nou d’Alaquàs. Els espectacles continuran el dissabte 26 de desembre amb “Tea” a càrrec de Moskitas Muertas i el diumenge 27 de desembre a les 12 hores, la Unió Musical d’Alaquàs presentarà un concert didàctic. Les entrades per als tres espectacles es poden obtindre ja en línia a través de l'aplicació per a reserva d'entrades creada per l'Ajuntament d'Alaquàs www.alaquas.org/entradas, o via telefònica: 661956581 amb el Departament de Cultura en horari de dilluns a divendres d'11 a 14 h i dijous de 16:30 a 19 hores.

Enguany també hi haurà Mercat Solidari tot i que adaptat a les circumstàncies. Tindrà lloc el dissabte 19 de desembre de 10 a 18 hores a la plaça de la Constitució i els diners replegats es destinaran a projectes de cooperació internacional. Serà obligatori l'ús de mascareta per a accedir al recinte així com respectar la normativa establida i la distància de segurerat. Hi haurà aforament màxim de 72 persones. Cal destacar també que aquest cap de setmana ha tingut lloc la tradicional Fira de Nadal organitzada per l’Agrupament Escolta Pas de Pi i la Parròquia Mare de Déu de l’Olivar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs.

El Nadal al Mercat Municipal arribarà també amb una bústia de Nadal que l’Ajuntament d’Alaquàs col·locarà per tal que les xiquetes i els xiquets dipositen la seua carta al Pare Noel. A més, el dimarts 22 de desembre a les 12 hores tindrà lloc el sorteig de les cistelles de Nadal posat en marxa per l’Associació de Venedors del Mercat Municipal i l’Ajuntament d’Alaquàs.

Tal i com va anunciar l’Ajuntament d’Alaquàs, les alaquaseres i alaquasers no es quedaran sense Reis Mags. Melcior, Gaspar i Baltasar faran una recepció per a totes les xiquetes i els xiquets al Castell d’Alaquàs. Ses Majestads estarán del 2 al 5 de gener al claustre del Castell d’Alaquàs i per a participar caldrà obtindre les entrades en línea a través de l'aplicació per a reserva d'entrades creada per l'Ajuntament d'Alaquàs www.alaquas.org/entradas, o via telefònica: 661956581 amb el Departament de Cultura en horari de dilluns a dimecres d’11 a 14 hores. Les inscripcions es podran realitzar a partir del 21 de desembre a les 11 hores.

Cal recordar que durant aquestes festes es podrà continuar visitant l’exposició Castell Brick d’Alaquàs ubicada a la Sala La Nova del Castell. El seu horari de visita és de dilluns a dissabte d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i amb motiu de les festes es podrà visitar també els diumenges 13, 20, 27 de desembre i 10 de gener d’11 a 14 hores.

Pujar