elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs presenta una programació cultural diferent fins a octubre

Foto d'arxiu
Foto d'arxiu
  • Musicals, misses, jocs infantils, tornejos esportius, festivals, concerts i monòlegs són alguns dels actes preparats per a la ciutadania

La programació que té preparada el municipi valencià d'Alaquàs és una de les més extenses i variades, que abasta des d'espectacles culturals fins a tornejos esportius, passant per les tradicionals misses. A causa de la pandèmia, no es poden realitzar les festes majors per la normativa sanitària vigent, per això, l'ajuntament ha programat una sèrie d'activitats que donaran principi aquest divendres 27 d'agost i es prolongaran fins a finals d'octubre.

“Per segon any consecutiu, hem hagut de suspendre les activitats més tradicionals de les nostres Festes Majors. Vull mostrar el meu reconeixement i agraïment als col·lectius festers per la seua responsabilitat i maduresa, i també animar-los en aquests dies tan assenyalats”, ha manifestat l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura. “No obstant això, la situació actual ens ha permès organitzar un ampli programa d'actes culturals que compleixen totes les mesures de seguretat. Hem volgut oferir-vos activitats variades i per a totes les edats, donar suport al món artístic tan castigat per la pandèmia, i que puguem gaudir, sense eixir de la nostra ciutat, d'una cultura segura”, ha declarat l'alcalde Saura en referent a la programació cultural.

Perquè els interessats en aquesta variada programació, hauran de reservar les entrades de forma anticipada i gratuïta de manera online. Cada dilluns de setmana a les 10 hores, s'habilitaran les entrades corresponents a les activitats d'aqueixa setmana i es podran adquirir un màxim de quatre invitacions per persona. Cal recordar, que la màscara és obligatòria i que s'han de continuar complint les indicacions i mesures sanitàries establides.

Les activitats culturals donaran principi divendres que ve 27 d'agost amb dues inauguracions d'exposicions. La primera d'elles serà la de “Gerard Miquel. Dibuixos al voltant d’Alaquàs” i l'altra la de “#Alaquàsenpandèmia”, totes dues en diferents sales del Castell del municipi. Per a culminar el dia, es realitzarà un castell de focs artificials des de les torres de l'emblemàtic edifici a les 23 hores.

El dissabte 28 tindrà lloc la presentació de la XLI edició de Quaderns d’Investigació d'Alaquàs al castell i al parc de la Sequieta el “Musical The Talent” amb la participació de Mireia Ortiz del programa televisiu La Veu.

El diumenge 29 els més xicotets gaudiran del musical infantil “El regne del lleó” al parc de la Sequieta i en el mateix lloc tindrà lloc l'espectacle rítmic-esportiu en el qual participaran diversos grups de ball.

El mes d'agost, es tanca amb la inauguració del rasclet solidari de Càritas en els locals de la parròquia de la Santa Cruz i amb una ofrena d'aliments a la Santíssima Cruz. Aquests dos actes es realitzaran el dilluns 30 d'agost.

Setembre dóna principi amb els actes més religiosos, ja que el dia 1 es realitzarà un homenatge a les clavariesas dels Dolores 50-25 anys i el l'endemà es farà entre de premis i la presentació del llibre de la XXXI edició del Certamen de Poemes Mare de Déu de l’Olivar. El divendres 3 tindrà lloc una missa solemne en honor a la Verge de l'Asunción de La nostra Senyora a l'església del mateix nom. També es farà lliurament de la Carxofa d'Honor dels del 2020 i 2021 i, finalment, a les 22.30 hores, el concert L'Ànec Trau la Llengua recordarà els mítics grups de música en valencià fins a l'actualitat.

El primer cap de setmana de setembre estarà ple de múltiples activitats per a tots els públics. El dissabte 4 es realitzaran jocs de taula (Keruleljok), el Trofeu de Pilota a mà, una missa solemne en honor a la Verge dels Dolores, l'espectacle infantil “Píxels Offline” per la banda del Drac, lliurament de premis i concurs de microrelatos sobre la festa de moros i cristià i a la nit un tribut al cant del boig i Dani Martín. El diumenge 5 començarà també amb els jocs de taula (Keruleljok) i a la vesprada es realitzaran dues misses solemnes. A partir de les 20 hores, donarà principi l'espectacle musical “Concert Kids” de Gisela i la “Ruta Històrica Al-Aqüàs”.

Els dies 8 i 9 de setembre tindran lloc dues misses, el primer dia en honor a la Verge de l'Olivar i el segon al Crist de la Bona Mort. El dijous 9 es disputarà el XXIX Trofeu de Pilota.

El divendres 10 els espectacles es multipliquen. Tindrà lloc dos tornejos esportius, un de pàdel i un altre de tennis en les categories masculina i femenina. Els més xicotets podran gaudir del parc multiaventura en el CEIP Bonavista, els amants del teatre amb “Detectius en acció” d'Amimic Teatre i els riures estan assegurats amb el monòleg de Patricia Sornosa “Desaparega ací”.

El cap de setmana continuarà amb una jornada de bàsquet, el parc multiaventura, el festival “Beneïts Bohemis” com a tribut a Fito, Sabina i Els Secrets, la Trobada Triangular d'Escacs Montserrat – Aldaia – Alaquàs i l'actuació del grup l’Olivar durant els dies 11 i 12 de setembre.

Els actes de la setmana següent donaran inici amb el recital de poesia “Poetes d'Aalquàs” el divendres 17 de setembre. Les activitats culturals i esportives s'estendran durant el dissabte 18 i diumenge 19 amb un esdeveniment Masterclasses de GAP, MMA, ioga i zumba, els xicotets gaudiren del concert de rock en valencià de Nanets Band Rock, un festival de cantants novells i varietats, el XXI Torneig d'Escacs alevins-infantil, un concert que recorrerà totes les pel·lícules infantils que han passat a la història per les seues melodies i l'espectacle “Una tourneé de barri”en homenatge a les persones majors.

El mes de setembre tancarà els seus actes amb humor amb l'espectacle “En persona guanye” d'Eugeni Alemany el dissabte 25 i el de Patricia Ferrero “De bruixa a maga” el diumenge 26.

El primer cap de setmana d'octubre començarà amb un concert simfònic de la Unió Musical d'Alaquàs i un espectacle de circ per a tots els públics “Reparteix Amor”, els dies 2 i 3 respectivament.

L'humor tornarà de la mà de Xavi Castillo amb l'espectacle “L’actualitat en tres pataes” el 16 d'octubre i un dia després es realitzarà el concert de Dani Miquel i els Dt.-Em-El meu-Mo-Músics.

La programació cultural d'Alaquàs arribarà a la seua fi el diumenge 24 d'octubre amb la “ruta Històrica Al-Aqüas” i el teatre infantil “Circontes”.

Amb tota aquesta programació cultura, esportiva i humorística, els assistents gaudiran d'unes jornades agradables d'aprenentatge i oci baix totes les mesures sanitàries necessàries per a la seua seguretat.

Pujar