elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs presenta el certamen nacional de teatre EscenAlaquàs i el festival de música Les Nits del Castell

Alaquàs presenta el certamen nacional de teatre EscenAlaquàs i el festival de música Les Nits del Castell
  • Les dues propostes se celebraran al Castell d’Alaquàs. EscenAlaquàs tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 de juny i Les Nits del Castell els dies 4, 5 ,6 i 7 de juliol.

MÉS FOTOS
Alaquàs presenta el certamen nacional de teatre EscenAlaquàs i el festival de música Les Nits del Castell - (foto 2)

L’Ajuntament d’Alaquàs donat a conéixer hui dues de les propostes culturals amb més rellevància del municipi que ompliran la programació municipal durant el mes de juny i juliol: el Xé Certamen Nacional de Teatre ESCENALAQUÀS (2024) i el Festival de música ‘LES NITS DEL CASTELL’ que s’estrena enguany. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, i la Regidora de Cultura, Marta Murciano, han estat els encarregats de presentar aquestes cites.

ESCENAALAQUÀS

L’acte s’ha iniciat amb la presentació del certamen EscenaAlaquàs, que ha comptat amb la intervenció de Xema Palanca, en representació de Carabau Teatre. El primer edil ha destacat ”l’impuls i el treball de la companyia teatral en aquest certamen que es manté amb qualitat i del qual l’Ajuntament d’Alaquàs és sense dubte un fidel col·laborador”. La Regidora ha destacat la importància d’aquest certamen que “amb el pas del temps s’ha convertit en un referent no sols autonòmic sinó en l’àmbit cultural nacional”.

El festival s'iniciarà el dijous 27 de juny a les 22.30 hores amb la primera representació, que serà "CANTANDO BAJO LAS BALAS" de la companyia Stres de Quatre. Les representacions continuaran el divendres 28 a les 22.30 hores amb “DESMONTANDO A NORA (UNA VERDADERA MUJER)" de la companyia L'Esglai Teatre i el dissabte 29 a les 22.30h arribarà el torn de "LA ENFERMA FINGIDA" de la companyia Carabau Teatre, actuació que en finalitzar donarà pas a la clausura del certamen i lliurament de diplomes. En l'apartat de MICROTEATRE podrem gaudir de tres passes consecutius de 3 obres microteatrals, el divendres 28 i dissabte 29 de juny a les 19, 19.30 i 20 hores.  Per a aquesta edició, com a novetat, actuarà el grup local Carabau Teatre, per a donar clausura a aquesta X edició del Certamen. Tots els detalls del certamen es poden consultar en aquest enllaç: https://www.alaquas.org/agenda/21979/0/x_certamen_nacional_teatre_escenalaquas_2024 

LES NITS DEL CASTELL

A continuació s’ha presentat el festival 'Les Nits al Castell' d'Alaquàs, una proposta cultural organitzada per  Culture Management, Caixa Popular i l'Ajuntament d'Alaquàs que naix amb vocació de convertir-se en una cita de referència anual a Alaquàs amb una programació carregada de follet musical on el protagonisme el tindran, a més dels grups participants, el públic assistent que jugarà un paper fonamental per a crear una experiència única. En la presentació han estat presents la coordinadora del festival, Claudia Alòs, i Maxi Pérez, en representació de Caixa Popular.  El primer edil ha destacat “la qualitat d’aquesta nova proposta així com el treball de les entitats organitzadores per tal de fer del Castell d’Alaquàs un referent cultural”. La Regidora ha destacat que “es tracta d’una esplèndida proposta cultural que esperem que arribara a la desena edició per que el públic gaudeixca d’un tipus de música diferent en el Castell”.

El festival s'iniciarà el dijous 4 de juliol i s'estendrà fins al diumenge 7 de juliol, gaudint així de 4 actuacions consecutives. El dijous 4 de juliol a les 22 hores tindrà lloc el Concert Sir Aligator's Company, el divendres 5 de juliol a les 22 hores serà el Concert Thíasos Coral, el dissabte 6 de juliol a les 22 hores el Concert Trio Magnacore i el diumenge 7 de juliol a les 20 hores actuarà ABQ Quintet. Tota la informació està disponible en aquest enllaç:

https://www.alaquas.org/agenda/21974/0/festival_musica_nits_castell 

 

Pujar