elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs posa en marxa un programa formatiu virtual sobre sexualitat per a les famílies i persones professionals interesades

Alaquàs posa en marxa un programa formatiu virtual sobre sexualitat per a les famílies i persones professionals interesades
  • L’Escola de Famílies Virtual és una iniciativa de la Unitat de Prevenció Comunitària de Concuctes Addictives de l’Ajuntament d’Alaquàs creada per a facilitar l’educació des del nucli familiar

L’Ajuntament d’Alaquàs, a través del departament de Família, Infància i Adolescència de l’Àrea de Benestar Social i en concret la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (U.P.C.C.A), ha posat en marxa un programa formatiu virtual sobre sexualitat dirigit a famílies.

Es tracta d’una iniciativa que es desenvoluparà en quatre sessions formatives i amb la qual es pretén donar suport, formació i acompanyament en el procés educatiu a les famílies i a les persones professionals interessades respecte a la sexualitat. Les jornades estaran impartides per Manolo Martínez Garrido, tècnic de prevenció de la U.P.C.C.A de l’Ajuntament d’Alaquàs i compten també amb la col·laboració del Servei Municipal d’atenció a les víctimes de violència de gènere i la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alaquàs així com també de la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva.

Les jornades començaran el dimecres 25 de novembre a les 19 hores amb la sessió “Sexualitat, des de quan? Les coses que ens preocupen”. El propòsit d’aquesta primera xerrada és oferir una major comprensió i donar-li un sentit més global sobre el que anomenem sexualitat. La segona jornada tindrà lloc el dimecres 2 de desembre sota el títol “Allò important i allò urgent. La sexualitat: camí de descobriment”. La tercera sessió se celebrarà el dimecres 9 de desembre i en ella es parlarà sobre les “Relacions afectives, amor i relacions sexuals. De qui t’enamoraràs”. Les sessions finalitzaran el dimecres 16 de desembre amb “Tres aspectes sexuals: La salut física i reproductiva, la necessària igualtat entre els sexes, la importància de les relacions sanes i respectuoses”.

Es tracta d’una formació dirigida a famílies però està oberta també a professionals de l’àmbit educatiu, social, sanitari, policial, social i a la població en general. La inscripció és gratuïta i per a poder participar cal enviar un correu electrònic a upccaformacio@alaquas.org. La formació serà virtual i es realitzarà a través de l’enllaç d’accés a la plataforma es farà arribar una volta formalitzada la inscripció.

L’Escola de Famílies Virtual té per objectiu oferir uns coneixements bàsics que possibiliten l’adquisició de ferramentes per a facilitar l’educació des del nucli familiar de filles i fills, aportant coneixements i habilitats adequades per a persones a càrrec de menors. Els coneixements i proposes educatives que plantegem estan pensades per a poder ser aplicades a qualsevol edat i poder assumir els processos educatius a les diferents etapes de maduresa de cada xiquet, xiqueta o jove.

Pujar