elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs posa en marxa una campanya de conscienciació i informació sobre les obligacions de les persones propietàries d’animals de companyia

Alaquàs posa en marxa una campanya de conscienciació i informació sobre les obligacions de les persones propietàries d’animals de companyia
  • L’incompliment de les normes que regula l’Ordenança de la Tenència d’Animals de Companyia comporta sancions de fins 200 euros

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una campanya de conscienciació i informació per a donar a conèixer a les persones propietàries d’animals de companyia les obligacions que tenen tant en la via pública com en les zones d’esplai caní així com les sancions a les què s’enfronten si no respecten les normes.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar a la ciutadania que la convivència entre persones propietàries i no propietàries és necessària per a la qualitat de vida de totes i tots. A més,  el text vetla també pel benestar animal i per això s’incideix en què els animals són éssers que senten i pateixen també com les persones.

Aquestes normes es troben regulades en l’Ordenança de la Tenència d’Animals de Companyia i el seu incompliment comporta sancions de fins 200 euros. Una de les principals obligacions que regula aquesta ordenança és l’obligació de netejar i recollir els orins i els excrements de les mascotes. Es recorda que és obligatori l’ús d’atomitzador així com bosses de recollida d’excrements. El text estableix a més que els propietaris han d’impedir en tot cas que els animals dipositen els seus excrements i miccions en la via pública i en general en qualsevol lloc dedicat al trànsit de vianants, excepte en els llocs habilitats.

A través d’aquesta Ordenança es recorda que les persones propietàries de mascotes són les responsables del compliment de les normes d’ús i que per tant està prohibit el maltractament animal.

Pel que fa a les zones d’esplai caní, l’Ordenança especifica que el manteniment i bon ús de les instal·lacions és una responsabilitat de les persones usuàries. Està permès l’accés a gossos degudament identificats i vacunats, acompanyats de les persones propietàries. Per la seguretat de totes i tots, està prohibit l’accés a menors de 14 anys sense la companyia d’un adult i es recomana no fer ús de la instal·lació si se sospita que el gos pot estar malalt. Es recorda a més que per a garantir la bona relació veïnal i el respecte amb totes i tots, és important adaptar els horaris d’ús per tal de respectar el descans de les veïnes i veïns.

Per a donar a conèixer totes aquestes mesures, l’Ajuntament d’Alaquàs està treballant en la instal·lació per tot el municipi de banderoles i cartells publicitaris per tal que tota la població tinga al seu abast tota la informació. A més, l’Ajuntament té previst posar en marxa activitats de conscienciació amb el Consell de Xiquets i Xiquetes i amb els Corresponsals Juvenils. L’Ajuntament han incrementat també la senyalització en els espais públics i es continuen habilitant operatius de la Policia Local que vetllen als parcs i jardins pel compliment de l’Ordenança. Es continuaran també organitzant curs d’ensinistrament i coneixement de les millors atencions per a l’animal de companyia així com  amb l’adequació dels espais d’esparciment caní.

Pujar