23 d’octubre de 2020 23/10/20

Alaquàs obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla Local de la Infància i l'Adolescència

Alaquàs obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla Local de la Infància i l'Adolescència - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Alaquàs ha obert un procés participatiu per a l'elaboració del Pla Local de la Infància i l'Adolescència amb l'objectiu d'involucrar a tota la comunitat educativa en la confecció d'aquest document clau.

  El Consistori vol que tant el Consell Escolar com els centres educatius, les associacions, els partits polítics, professionals i ciutadania en general puguen aportar idees i iniciatives que garanteixquen els drets i el desenvolupament personal i social de les persones involucrades.

  Les persones interessades en participar poden enviar un correu electrònic a plainfancia@alaquas.org. La comissió de redacció d'aquest Pla rebrà les suggerències per tal d'incloure-les a les iniciatives rebudes. Hi haurà també reunions informatives, fòrums de discussió i debat per tal de posar en comú les propostes. La idea és que aquest siga un procés comú, participatiu, que tinga en compte a totes les persones que vulguen aportar la seua visió del Pla i introdueixquen aportacions necessàries per al municipio per donar resposta a les necessitats de la infància i l'adolescència.

  El Pla Local d'Infància i Adolescència és un document que busca unificar totes les accions, les àrees d'intervenció i tots els serveis del municipi d'Alaquàs que tinguen relació amb els xiquets, xiquetes, adolescents i joves. Per mitjà d'aquest pla es pretén reforçar les activitats que es realitzen al llarg de l'any al mateix temps que promoure les que estiguen començant i fomentar les accions futures.

  Les accions es desenvoluparan sota quatre principis bàsics: la promoció, la prevenció i la protecció dels drets individuals en la infància i l'adolescència i la participación i sostenibilitat ambiental.

  Aquest Pla es renovarà cada quatre anys i comptarà amb una programació anual d'activitats on es concretaran totes les accions. Aquesta programació serà aprovada a l'inici de cada curs escolar. La primera correspondrà al curs 2018-2019 i es presentarà de forma pública i oberta.

  El document respon a la Legislació actual de la Generalitat Valenciana, que tant en la llei 12/2008 de Protecció integral a la infancia i adolescència i amb l'Avantprojecte de la Llei de la Infància i Adolescència, indica la necessitat de la realització de politiques integrals dirigides a aquest sector de la població.

  Pujar