elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs es mobilitza per a l’eliminació de la violència contra les dones

Alaquàs es mobilitza per a l’eliminació de la violència contra les dones
  • Alaquàs celebra el 25 de Novembre amb la marxa cívica ‘Passos contra la violència de gènere’ i la lectura d’un manifest per tal de mostrar la seua repulsa contra tot tipus d’acte masclista

MÉS FOTOS
Alaquàs es mobilitza per a l’eliminació de la violència contra les dones - (foto 2)
Alaquàs es mobilitza per a l’eliminació de la violència contra les dones - (foto 3)

Les veïnes i els veïns d’Alaquàs van eixir ahir dijous 25 de Novembre al carrer per a participar en les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alaquàs amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra les dones. Una cita que se celebra cada any per tal de manifestar la seua repulsa contra la violència masclista i demandar una major atenció per part de la societat i dels poders públics a les víctimes de la violència de gènere.

Les activitats es van iniciar amb la marxa cívica ‘Passos contra la violència de gènere’ que es va iniciar a l’avinguda Ausiàs March d’Alaquàs i va finalitzar a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs. Centenars de persones van recórrer l’avinguda País Valencià per a demostrar una vegada més la seua repulsa contra la violència que pateixen les dones a tot el món.

Una vegada finalitzada la marxa, l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora d’Igualtat, Elena Álamo, van reafirmar el compromís amb les polítiques d’igualtat entre homes i dones i van posar en valor el treball diari per a anar a l’arrel: la desigualtat profunda nascuda i alimentada en el sistema patriarcal. Després, van donar pas a la lectura de la relació de dones assassinades de l’any 2021 i del mes de desembre de 2020 que es realitza cada 25 de Novembre per tal de recordar totes les víctimes i que la du a terme el Consell Municipal de les Dones, les professionals de l’Àrea d’Igualtat i Violència de l’Ajuntament d’Alaquàs i altres persones voluntàries.

A continuació es va llegir el Manifest per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones a càrrec de Sandra i Carla, dues membres del col·lectiu de joves d’Alaquàs. Per a finalitzar la vesprada, i amb la façana tenyida de color violeta, aquestes mateixes joves van donar a conéixer a la ciutadania la cançó ‘No es mi culpa’ composada per aquest col·lectiu a través del Taller de Rap contra la Violència de Gènere organitzat pels Departaments d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs i dinamitzat pel grup muscal Nacidos de la Tierra. Es pot escoltar l’audio a través del següent link: https://www.alaquas.org/url/00eia4. A més, la lletra de la cançó es pot seguir descarregant aquest document: https://www.alaquas.org/url/004d5n.

Pujar