elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs cuina en directe el seu arròs de dejuni en la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana

Alaquàs cuina en directe el seu arròs de dejuni en la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana
  • Alaquàs ha sigut per segon any consecutiu una de les protagonistes d’aquest espai celebrat al Museu de les Ciències de València

MÉS FOTOS
Alaquàs cuina en directe el seu arròs de dejuni en la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana - (foto 2)
Alaquàs cuina en directe el seu arròs de dejuni en la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana - (foto 3)
Alaquàs cuina en directe el seu arròs de dejuni en la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana - (foto 4)

 

Alaquàs va protagonitzar ahir diumenge 16 d’octubre la zona showcooking de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana. A les 14 hores del migdia, davant d’un nombrós públic, es va cuinar en directe la versió d’hostaleria del tradicional arròs de dejuni, plat típic de la gastronomia local recuperat recentment.

L’arròs va ser cuinat per l'Associació d'Hostaleria i Restauració d'Alaquàs (AHORA), concretament pel xef Sebastián Romero Pozo, president de l'entitat i gerent del restaurant La Sequieta. A més, va comptar amb la participació de dues representants de l’associació gastronòmica El Cullerot, Isabel Cosme i Laura Sena, que van presentar i contar en directe la iniciativa d’aquesta entitat de recuperar el segell de qualitat de la familia Aguilar del segle XV que utilitzava el col·lectiu oller de la població en cassoles i perols. A més, van mostrar a totes les persones presents algunes de les cassoles de cul redó i pla per a cuinar al foc i al forn que formen part de les 400 unitats realitzades en dues sèries limitades de 200 cadascuna encomanades a l’única terrisseria que queda a la població, la d’Enric Martí «Morimos».

En l’acte van estar presents també l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Festes, Sandra Conde, el Regidor de Cultura, Fran Evangelista i representants de les entitats implicades. El primer edil va destacar també la “implicació d’aquests col·lectius en la recuperació del patrimoni turístic i gastronòmic i l’esforç que estan realitzant” i va ser l’encarregat d’obsequiar al responsable de la zona showcooking i divulgador gastronòmic, Joan Clement, amb un perol d’Alaquàs.

L’arròs de dejuni ha sigut recuperat gràcies al llibre "Receptes saludables de sempre", una iniciativa de l'associació Cor de Vila amb la col·laboració de l'associació gastronòmica El Cullerot, la Unió Musical d'Alaquàs, Caixa Popular i l'Ajuntament d'Alaquàs. Aquest llibre forma part de la col·lecció Quaderns d'Investigació "Memòria popular i patrimoni". El llibre va comptar amb una primera edició de 500 unitats que van ser totes venudes i després es va editar una altra edició que encara està a la venda.

Pujar