19 de gener de 2021 19/1/21

Alaquàs celebra la XXIX edició del Certamen de Poemes "Mare de Déu de l´Olivar"

Alaquàs celebra la XXIX edició del Certamen de Poemes "Mare de Déu de l´Olivar" - (foto 1)
  • Enguany, el certamen literari tornava a la Parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar després de celebrar-se la passada edició i de manera excepcional al Castell d'Alaquàs, amb motiu del centenari de la seua declaració com a Monument Històric Artístic

MÉS FOTOS
Alaquàs celebra la XXIX edició del Certamen de Poemes "Mare de Déu de l´Olivar" - (foto 2)

El passat 2 de setembre és celebrava una nova edició del certamen de poemes "Mare de Déu de l'Olivar", organitzat per l'Associació Cultural Mare de Déu de l'Olivar i que enguany, coincidint amb la seua XXIX edició ha comptat amb un considerable augment en el nombre de participants, la qual cosa converteix a aquest concurs en un referent a la nostra comarca.

Durant la presentació, l'Alcalde d'Alaquàs Toni Saura, va destacar la importància que aquest certamen té per a Alaquàs, emmarcant la convocatòria dins del destacat vessant cultural que tenen les Festes Majors del municipi.

El Jurat qualificador va estar format per María Esteve Llacer de la Confraria de la Mare de Déu de l'Olivar, Inmaculada Martínez Solaz, mestra del Col•legi Mare de Déu de l'Olivar, Toni Saura Martín, Alcalde d'Alaquàs, Pedro San Clement Serrano, Rector de la Parròquia Mare de Déu de l'Olivar i Rafael Juan Ruíz García de l'Associació Cultural Mare de Déu de l'Olivar.

La relació de les i els premiats en l'edició de 2019 del Certamen de Poemes és la següent: en la categoria infantil les obres premiades van ser les presentades per Laura Navarro Duro "Verge de l'Olivar", Mireia González Usedo "María, eres bondad", Larar Mayo Villalba "Adorada Mare de Déu de l'Olivar", Anna Besó Pérez "A la Mare de Déu de l'Olivar" i Héctor Guzmán Martínez. "Oh, Maria!".

En la Modalitat A, "Poemes dedicats a la Mare de Déu de l'Olivar" les i els premiats van ser: 1r premi Adrià Hernàndez Garcia "Senyora. Prec d'un avantpassat nostre del segle XVI", 2º premi Ignacio Jones Camacho "Será porque te quiero" i 3er premi para José Antonio Martínez González. "Loa Mariana".

En la Modalitat B, "Poemes inspirats al poble d'Alaquàs i/o a la Comarca de l'Horta Sud, la relació de premiats va ser la següent: 1r premi Natxo García Fernández de Velasco. "Saps Anna?", 2º premi María Dolors Gordillo Navarro"Acollida" i 3er premi Mariana Valeria Gabor "Els camins del temps".

Tant des de l'Associació Cultural Mare de Déu de l'Olivar com les entitats col•laboradores es va emplaçar per a la pròxima cita, en la qual el certamen aconseguirà la seua trenta edició.

Pujar