30 d’octubre de 2020 30/10/20

Alaquàs aprova el seu Pla Estratègic d'Infància i Adolescència

Alaquàs aprova el seu Pla Estratègic d'Infància i Adolescència - (foto 1)

  El passat 31 de maig la Corporació Municipal va donar llum verda a l'aprovació del Pla Local d'Infància i Adolescència d'Alaquàs. Un document fruit del treball de l'Àrea Sociocultural municipal i altres departaments a més de la participació de col·lectius, organismes i entitats del municipi, que han contribuït de forma activa a l'anàlisi i aportació de propostes.

  El projecte va nàixer amb la intenció d'unificar totes les accions que tenen relació amb els xiquets, xiquetes, adolescents i joves. El pla es presenta com a una eina per a reforçar i dissenyar les accions i serveis que es realitzen, al mateix temps que busca promoure noves propostes.

  El 27 de març de 2018 va tindre lloc la presentació del primer esborrany a la Comunitat Educativa. Va ser a la sala plenària de l'Ajuntament d'Alaquàs on el Consell Escolar d'Alaquàs va conèixer les principals vies d'acció, es van resoldre dubtes respecte al pla i es van afegir les primeres aportacions.

  Es va informar a tota la comunitat relacionada amb la infància i l'adolescència. Les propostes anaren ampliant- se amb la creació de grups de debat als que participaren des de mestres de centres públics i concertats, passant per professionals de l'esport i música, associacions de pares i mares, professionals de la salut, psicòlogues, representants d'escoles infantils, grups de població infantil i juvenil com el Consell de xiquets i xiquetes, corresponsals juvenils, alumnat de l'EPA d'Alaquàs i del Centre de formació municipal, entre altres.

  El document va arribar també a ser el centre de debat del Fòrum Polític que es va celebrar el passat 7 de maig de 2018. El lloc triat va ser la Casa de la Dona, allí es van exposar les línies principals del Pla i el procés de participació que es va dur a terme per a la seua elaboració. Els diferents grups polítics comentaren aspectes d'aquest i van fer aportacions.

  El pla, així com totes les actes de les sessions de treball amb els diferents col·lectius estan penjades a la web municipal, per així deixar constància de totes les fases del procés participatiu d'elaboració d'aquest ambiciós pla i permetre l'aportació de qualsevol persona interessada. Per tal de rebre noves iniciatives, es va facilitar una adreça de correu electrònic per a l'enviament de propostes plainfancia@alaquas.org.

  L'horitzó temporal d'aquest pla es de quatre anys, que es concretarà en una programació més detallada per a cadascun dels anys i que permetrà revisar-ho i adaptar-ho cada any.

  Pujar