elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1100 persones adultes es formaran enguany al Castell d'Alaquàs

Més de 1100 persones adultes es formaran enguany al Castell d'Alaquàs
  • S’inaugura el nou curs de la Universitat Popular UnPàs i del Centre de Formació per a Persones Adultes Enric Valor, les dues ofertes formatives que ofereix Alaquàs per a aquest col·lectiu

MÉS FOTOS
Més de 1100 persones adultes es formaran enguany al Castell d'Alaquàs - (foto 2)
Més de 1100 persones adultes es formaran enguany al Castell d'Alaquàs - (foto 3)
Més de 1100 persones adultes es formaran enguany al Castell d'Alaquàs - (foto 4)

Més de 1100 persones adultes formaran part de l’oferta formativa que ofereix Alaquàs per a aquest col·lectiu: la Universitat Popular UnPàs i el Centre de Formació per a Persones Adultes Enric Valor. En l’acte van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació Marian Espert, les direccions i professorat dels dos centres així com una gran representació de l’alumnat.

L’Alcalde d’Alaquàs es va mostrar molt satisfet per l’èxit que la formació per a les persones adultes està tenint a Alaquàs des de fa quasi 20 anys. “L’any que ve complirem 20 anys des què convertírem el Castell d’Alaquàs  en la seu permanent de la formació per a les persones adultes i gràcies a la implicació i la vocació de les direccions i professorat i al compromís de l’alumnat hem aconseguit que aquest projecte educatiu haja sigut un èxit”.

La Regidora d’Educació va destacar que “Alaquàs compta amb una oferta formativa única adreçada a les persones adultes molt diferenciada però que es complementa gràcies a la professionalitat humana dels equips de professorat.  Per una part, l’oferta reglada depenent de la Conselleria d’Educació amb el Centre de Formació Enric Valor, i per l’altra, l’oferta no reglada amb la Universitat Popular UnPàs. Dues ofertes que han aconseguit conviure i que no sols s’han complementat sinó que han augmentat en quantitat i qualitat”.

A continuació va intervindre la directora de la Universitat Popular UnPàs, Ceferina Marcos, que va presentar l’equip de professorat que formarà part d’aquest projecte en el qual s’han matriculat enguany més de 500 alumnes i que comptarà amb 33 tallers formatius dels quals 31 seran impartits per professorat municipal i 2 per persones col·laboradores amb la Universitat, Enric Parreño, que impartirà música, i Enric Juan Redal, que impartirà el Seminari d’Història Local. Tots els tallers estaran articulats en diferents tipus de matèries: cursos d’inclusió ciutadana, tallers de comunicació digital i ús del mòbil, tallers de llengües, taller de gramàtica i ortografia, tallers de salut, benestar i envelliment actiu, estimulació cognitiva, agilitat mental, psicologia, nutrició i salut. Continuarà també l’activitat del Club de Lectura així com l’Aula Mentor, un programa de formació obert, flexible, a distància a través d'Internet i amb tutorització personalitzada per a persones majors de 18 anys interessades en actualitzar-se tant a nivell laboral com personal.

El director del Centre de Formació per a Persones Adultes, Vicent Sánchez, va posar de manifest “el plaer d’aquest centre per continuar formant part del projecte formatiu per a les persones adultes i va destacar la importància de continuar creixent com una gran família educativa que estima l’educació i treballa per un projecte que genera benestar, felicitat, diversitat i aportacions per a les més de 600 persones inscrites”. El centre continuarà oferint una extensa oferta formativa reglada per als majors de 18 anys amb el programa bàsic d’obtenció del graduat en educació secundària i altres cursos de castellà per a persones estrangeres, de valencià de tots els nivells de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, cursos d’idiomes, de preparació per a la prova d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys i per a la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior són algunes de les matèries.

Pujar