9 de juliol de 2020 9/7/20

Els ajuntaments afectats per la DANA contractaran a 400 aturats

Els ajuntaments afectats per la DANA contractaran a 400 aturats - (foto 1)
  • Els consistoris afectats rebran ajudes per a contractacions de sis mesos

  • Aquestes ajudes formen part del paquet de mesures aprovat pel Consell per a pal·liar els efectes de les pluges torrencials

Els ajuntaments afectats per les pluges torrencials de fa uns mesos rebran 5,8 milions d'euros per a contractar a persones en atur. Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, ha publicat en la seua pàgina web (consultar ací) els imports que els ajuntaments afectats per la DANA rebran per a contractar a persones desocupades.

Les ajudes permetran que els ajuntaments contracten al voltant de 400 persones desocupades. Aquestes subvencions formen part del paquet de mesures aprovat pel Consell per a pal·liar els efectes de les pluges torrencials que van tindre lloc el mes de setembre passat en la nostra Comunitat.

En concret, les localitats beneficiàries del pla se situen a les comarques del baiz Segura, El Baix Vinalopó, L'Alt Vinalopó, el Comtat de la província d'Alacant, a les comarques de La Costera (2) i la Vall d'Albaida (14), de la província de Valencia.

Tots els municipis que han sol·licitat les subvencions han rebut ajudes i podran començar ja la selecció de les persones que seran contractades abans de final d'any.

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació calcula que, amb aquesta dotació, seran al voltant de 400 les persones que podran ser contractats durant sis mesos. Per a poder ser beneficiari de les ajudes les persones desocupades han d'estar donades d'alta en Labora.

Així, les persones participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d'ocupació en els Espai Labora dels municipis corresponents.

Serà cada ajuntament el que sol·licite al seu Espai Labora les professions que considere oportunes per a fer tasques d'interés general en la seua localitat per a intentar pal·liar, en la mesura que siga possible, la greu situació en la qual han quedat comarques com La Vega Baixa. 

Pujar