4 de desembre de 2020 4/12/20

Així viu València el Dia Internacional de la Dona

Així viu València el Dia Internacional de la Dona  - (foto 1)
  • La manifestació donarà començament a les 18 hores des de diferents punts de la ciutat

Hui se celebra el Dia Internacional de la Dona i la ciutat de València albergarà al llarg de tota la jornada diferents actes reivindicatius en diferents punts i baix diferents temàtiques. La més important és la manifestació – a la qual l'any passat van acudir milers de valencianes – que començarà des de diferents punts a les 18 hores. 

Sota el lema ‘Front la barbàrie, lluita feminista’ els col·lectius feministes de la ciutat alçaran la seua veu exigint una igualtat real i efectiva entre homes i dones. Cal recordar que durant tot el divendres són molts els serveis de la Comunitat que oferiran serveis mínims. 

Des de l'Assemblea Feminista 8M conviden a participar en aquesta concentració – que dura 24 hores – “després d'una setmana dedicada a denunciar les violències patriarcals i la doble violència patida per les dones migrades i racializadas; reivindicar un consum responsable i una educació pública i en igualtat; defensar els drets laborals de les dones, celebrar i visibilitzar la cultura feminista, i reivindicar un societat en la qual les cures siguen el centre”. 

Però abans d'aqueixa gran manifestació, s'han programat des de primera hora del matí diferents actes com per exemple, la distribució de piquets informatius, una acció enfront de l'Estació del Nord ‘Tindre cura dels que fan cures’ (10.30h), un taller de pancartes en el Cabanyal a les 11.15h, o una sessió de micro obert en solidaritat amb les preses del CIE a les 16h.

A més, esta prevista una manifestació estudiantil que arrancarà a les 12h des de la Plaça de l'Ajuntament i que recorrerà els carrers del centre: Plaza de Sant Agustín, Xátiva, Colón, Palacio de Justícia, Paz, Reina i Sant Vicent. 

Manifestació 8M

La gran manifestació prevista per a aquest Dia de la Dona 2019 estarà dividisca en dos blocs: un mixt i un altre no mixt. Tots dos faran la seua eixida a les 18 hores de la vesprada, però des de dos punts diferents.

En el cas del bloc no mixt, el punt de trobada és l'Estació del Nord, Plaza de Bous Colón, des d'on partiran en direcció a les Torres de Serrano a l'esplanada de Blanqueries. El recorregut serà el següent: Xàtiva, Guillem de Castro, Passeig de la Petxina, Blanquerías i les Torres de Serrans. 

Per part seua, el grup mixt realitzarà el mateix recorregut però partint de la zona de la Glorieta – Navarro Reverter i Plaza Porta de la Mar.

Pujar