elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així proposen que siga la reobertura de les discoteques, pubs i locals d'oci en la Comunitat

Així proposen que siga la reobertura de les discoteques, pubs i locals d'oci en la Comunitat
  • Llistes de preus amb codis QR, la recuperació de les palletes en les barres, l'ús dels reservats i el manteniment de la distància en les pistes de ball, són algunes de les mesures plantejades pel sector

Comptant amb l'evolució favorable que està tenint l'epidèmia, els 1600 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana podrien recuperar la seua activitat en la fase 3 de la desescalada, a partir del mes de juny. Davant escenari cada vegada més pròxim, el sector ha elaborat una guia en la qual recullen diferents mesures per a evitar contagis i poder desenvolupar el seu treball amb total seguretat.

Un pla de mesures que es troba en fase de validació pel Ministeri de Sanitat, que en els pròxims dies, penjarà les guies dels sectors turístics pendents en la pàgina web del Ministeri d'Indústria Comerç i Turisme. “El sector està preparat per a iniciar la seua reobertura tenint en compte l'evolució favorable que està tenint l'epidèmia, en aquests moments, i aprofitant l'experiència dels sectors que han iniciat abans la desescalada” assenyalen.

Encara així, l'oci nocturn “pretén traslladar un missatge de prudència i de respecte als calendaris de la desescalada que puga establir el Ministeri de Sanitat i que han de permetre recuperar l'activitat de clubs, pubs i discoteques al llarg del pròxim mes de juny”. En aquest context, la presentació de la guia “ha de contribuir a transmetre un missatge de seguretat i de capacitat per a recuperar l'activitat en els locals d'oci amb totes les garanties aplicant els protocols d'actuació i posant en marxa les mesures de prevenció per a protegir al públic i als treballadors comptant amb el seu sentit de la responsabilitat”.

Què proposen?

La guia de mesures proposa, en primer lloc, la utilització de terrasses en els locals d'oci com a mecanisme per a facilitar la progressiva recuperació de la seua activitat com a eina de suport i control dels fluxos de públic a l'interior dels locals.

En segon lloc i de cara a controlar l'accés a l'interior dels establiments, caldrà adaptar el funcionament de les cues i utilitzar els elements de senyalització per a assegurar que es compleixen els 2 metres de distància interpersonal.

En relació a les barres, caldrà promoure l'ús de palletes ecològiques, i serà recomanable la utilització de llistes de preus simplificades, PDA, aplicacions amb codis QR i sistemes de pagament a través de TPV.

Un altre dels elements que contribueixen a facilitar el funcionament dels locals en la nova normalitat és la utilització de reservats i llotges VIP, que contribuiran a sectoritzar els espais i garantir la distància entre els grups de persones.

En el cas de les pistes de ball, l'ús de màscares serà obligatori mentre l'establisca l'administració sanitària, es fitarà el perímetre de la pista de ball i s'utilitzarà una quadrícula que permeta orientar al públic sobre quin ha de ser la zona de ball que ocupe per a protegir i reservar la distància interpersonal. El local determinarà la capacitat de públic de la pista de ball i serà el personal d'admissió qui supervisarà que es respecten aquestes mesures.

Respecte als banys, és imprescindible la rentada de mans en entrar i en eixir, i els locals comptaran amb personal responsable del control de la capacitat d'aquests i del seu correcte funcionament.

Pujar