elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així està sent la vacunació dels joves de 20 anys en la Comunitat Valenciana

Així està sent la vacunació dels joves de 20 anys en la Comunitat Valenciana
  • Primers en les zones rurals i ara en els grans centres de vacunació, aquesta setmana s'inocularan 105.000 dosi a les persones de 20 a 29 anys

La campanya de vacunació empresa per la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la Comunitat Valenciana està arribant als més joves. Es tracta dels veinteañeros als qui se'ls estan inoculant les primeres dosis contra el covid per a tractar de contenir la pandèmia.

Si la setmana passada es van començar a vacunar al grup d'edat de 20 a 29 anys en les zones rurals, aquesta setmana els ha arribat el torn als joves que viuen en la resta de la Comunitat Valenciana on estan sent vacunats en els espais que la conselleria i els ajuntaments han habilitat per a això.

Així, ahir la vacunació massiva dels veinteañeros va arribar als grans punts de Castelló i Alacant i aquest matí ha començat a València, en la Ciutat de les Arts i les Ciències, on aquesta setmana hi ha programades 19.986 cites.

A la Ciutat de la Llum, a Alacant, s'han programat 7.326 dosi i en l'Auditori de Castelló 3.949 més al llarg d'aquesta setmana.

La resta de dosi, amb un total de 105.000, s'administraran en la resta de punts habilitats al llarg de tota la Comunitat Valenciana.

Set mesos de vacunació

Cal recordar que la vacunació va arrancar el passat 27 de desembre de 2020 en la Comunitat Valenciana. Una acció que s'ha convertit en la gran esperança per a posar fi a una pandèmia que s'ha emportat la vida de 7.482 persones en les tres províncies.

Segons Sanitat, un total de 3.131.208 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d'immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosis de Janssen) 2.606.398 persones.

Per províncies, la pauta completa ha arribat a 309.112 persones a Castelló, 938.081 a Alacant i 1.359.205 a València.

Pujar