28 de novembre de 2020 28/11/20

Així atendrà Sanitat als nous possibles casos de coronavirus

Així atendrà Sanitat als nous possibles casos de coronavirus - (foto 1)
  • El Ministeri de Sanitat canvia de criteri i modifica alguns aspectes del protocol d'actuació

A partir d'aquest moment la conselleria de Sanitat, per indicacions del Ministeri, canvia la manera d'atendre els nous possibles casos de coronavirus en la Comunitat. Un canvi que ve dau, segons va avançar la consellera Ana Barceló, per la introducció d'un nou criteri per a la definició de cas.

Amb això des de hui mateix, es tractaran de la mateixa manera els possibles casos positius i les sospites de *coronavirus en totes les comunitats iguals. S'unifica la manera d'actuar. L'aplicació d'aquest nou criteri arriba després que el Govern d'Espanya haja activat la fase de contenció reforçada.

Per tant, qualsevol persona que telefone al telèfon 900 300 555 amb símptomes compatibles als del virus seran atesos com a casos positius. No s'hauran de realitzar el test de verificació.

Aquesta mesura implica que qualsevol d'aquestes persones haurà de seguir les mesures d'aïllament que se li indiquen. Però a més, amb això els departaments de salut es comprometen a realitzar un seguiment estricte del pacient encara que no presente simptomatologia greu.

D'altra banda, Barceló va explicar que el test de detecció en coronavirus sí que es continuarà realitzant a tots aquells pacients que es troben ingressats amb major gravetat, així com als professionals sanitaris que presenten símptomes compatibles.

Pujar