5 de desembre de 2020 5/12/20

Aigua, vent i neu a Castelló per una DANA que es quedarà fins al dimecres

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu
  • Els experts apel·len a la calma davant aquest nou temporal: "No serà tan fort com Gloria"

Castelló és el municipi més assotat de la Comunitat Valenciana per la DANA, perquè fins al dimecres té activada l'alerta taronja per pluges i nevades.

Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s'esperen pluges i fins i tot possibles nevades en el litoral i interior des del dilluns fins al dimecres.

A més, per a aquest dilluns s'estan produint acumulacions de 100 litres per metre quadrat en 12 hores en el litoral i interior sud. Mentre que a l'interior nord provincial podria fins i tot nevar, per això, segons informa AEMET, el Consorci Provincial de Bombers s'està preparant davant per a això.

En el cas de les temperatures, aquestes es mantindran aquests dies similars a les d'aquest diumenge, oscil·lant entre els 10 i 18 graus en la capital de la Plana. En el cas dels punts de muntanya, això és , a la Comarca dels Ports s'espera que es moguen entre los3 i 12 graus.

No obstant això, les precipitacions més abundants que es registraran a Espanya, segons estableix AEMET, s'esperen en la meitat nord de la Comunitat Valenciana, així com el sud de Catalunya, Terol i altres zones del nord-est peninsular i Balear.

Els experts apel·len a la calma davant aquest nou temporal, perquè no serà tan fort com Gloria, el qual va assotar fortament tot el territori valencià.

Pujar