Castellano

El Consell obri el període d'al·legacions per a l'elaboració del decret que declararà Monument Natural el Límit K/T Capa Negra d'Agost

El Consell obri el període d'al·legacions per a l'elaboració del decret que declararà Monument Natural el Límit K/T Capa Negra d'Agost

  La conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha obert el període d'al·legacions, suggeriments o observacions previ a l'elaboració del Projecte de decret del Consell pel qual es declararà el Monument Natural del Límit K/T Capa Negra d'Agost, testimoni del meteorit que va extingir els dinosaures.

  El projecte de decret podrà ser consultat públicament en la href="https://http://www.agroambient.gva.es/web/medio-natural/informacion-publica/"target="_blank">página web de la conselleria , i existeix un termini d'un mes per a la presentació d'al·legacions.

  L'àrea subjecta a protecció té una extensió inicial de 156,86 hectàrees, i es troba íntegrament al municipi d'Agost. Serà el primer monument natural protegit com a testimoni de la rica geodiversitat de la Comunitat Valenciana.

  El Límit K/7 Capa Negra d'Agost (Alacant) és un aflorament estratigràfic de rellevància internacional consistent en una seqüència de margues i argiles dins les quals es troba registrat el trànsit entre els períodes cretaci i paleogen.

  Este trànsit va vindre determinat pels efectes de l'impacte d'un gran meteorit al costat de la península del Yucatán (Mèxic) que donaria lloc a una de les extincions en massa més severes de la història de la Terra, fa 66 milions d'anys.

  Pujar