5 de desembre de 2020 5/12/20

Agost ha sigut el mes més càlid i sec dels últims huit anys en la Comunitat

Agost ha sigut el mes més càlid i sec dels últims huit anys en la Comunitat - (foto 1)
  • A més, el 30 d'agost va ser el dia més fred d'agost que hem viscut aquest segle

Agost ha sigut un mes d'extrems en la Comunitat Valenciana. El mes va començar amb una onada de calor i va acabar amb una brusca baixada de temperatura, de manera que el dia 30 va ser, juntament amb el 22 d'agost de 2007, el dia d'agost més fred a la Comunitat Valenciana en el segle XXI.

Tal com han explicat des de l'Agència Estatal de Meteorologia, agost en la Comunitat ha sigut un mes molt càlid i lleugerament sec. La temperatura mitjana ha sigut de 25.2 °C, un grau per damunt de la mitjana.

A això se suma que ha plogut poc: la precipitació acumulada ha sigut 14.3 l/m², que és un 30% inferior que la mitjana (la mitjana climàtica del període 1981-2010). Aquesta suma de factors fan que agost haja sigut el mes d'agost més càlid i sec dels últims 8 anys.

Des d'Aemet expliquen també que les precipitacions van tindre una distribució molt irregular i es van acumular en tres episodis de tempestes els dies 12, 28 i 29 que van afectar zones reduïdes del territori. La major severitat es va observar a Villena el dia 12, amb pluges d'intensitat molt forta i ratxes molt fortes de vent; a Vilafranca el dia 28, també amb intensitat molt forta, calamarsa i més de 60 mm acumulats en poc més d'una hora.

En la zona del Montgó, el dia 29, es van arribar a acumular més de 120 mm en poques hores. Del mes destaquen també el tornado de front de ratxa a Tuéjar el dia 29.

Pujar