5 de desembre de 2020 5/12/20

Agost s'acomiada amb tempestes generalitzades a la Comunitat Valenciana

Agost s'acomiada amb tempestes generalitzades a la Comunitat Valenciana  - (foto 1)

    El mes d'agost s'acomiada a la Comunitat Valenciana amb un front de pluges que ha portat, i portarà, tempestes en gran part del territori. Algunes d'elles ja s'han deixat notar al llarg i any de la Comunitat i han suposat algun xicotet problema en alguns enclavaments com la caiguda d'un arbre a València i algunes interrupcions de semàfors.

    Per a la jornada de demà dimecres s'espera que el cel seguisca igualment nuvolós, amb ruixats intermitents i tempestes especialment en tota la zona d'interior, exceptuant la comarca d'Els Ports a Castelló, i en el sud de la província d'Alacant i en el nord de València. En totes estes zones, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat de cara a matí el nivell d'alerta groc per pluges.

    Durant la jornada de hui dimarts, s'espera que les pluges siguen més fortes en les zones d'interior de les províncies d'Alacant i de València. De moment, durant la matinada s'han registrat 5,3 litres per metre quadrat en la ciutat de València mentre que en enclavaments com Manises han sigut 3,9 els litres arreplegats en total. Segons els diferents avisos que s'han donat fins al moment, les pluges podrien caure en forma de granís, un fenòmen típic de les últimes setmanes d'agost, a causa de les altes temperatures acumulades i el contrast que es genera davant l'arribada de front freds, un fenomen que afavoreix la formació del granís.

    Pujar