30 de novembre de 2020 30/11/20

AERTE denúncia mancada de recursos en les residències de la Comunitat: “Sense eines no podrem seguir”

AERTE denúncia mancada de recursos en les residències de la Comunitat: “Sense eines no podrem seguir” - (foto 1)

  La crisi del coronavirus ha arribat també a les residències de la Comunitat Valenciana i els recursos per a fer-li front comencen a escassejar. Així ho denunciava el president de l'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la CV (AERTE), José María Toro, qui assegura no podran continuar contenint el virus sense aquests recursos.

  “Estem fent un esforç molt important perquè no es produïsca aquest contagi amb la limitació de mitjans a la qual ens estem sent sotmesos” assegura Bou en declaracions al programa InterCafe de Intereconomía València recollides per elperiodic.com, al mateix temps que destaca que des de fa tres setmanes porten demanant al Ministeri i a la Conselleria protocols d'actuació.

  En aquest sentit, el president de AERTE insisteix que és fonamental que davant aquesta emergència sanitària la conselleria “assumisca la seua responsabilitat”: “Sembla que s'han oblidat que les persones que estan ateses en les residències tenen el dret a accés a la salut, com qualsevol persona” assegura.

  “Nosaltres podem és col·laborar però no portar tota la càrrega en una crisi sanitària” insisteix José María Toro, assenyalant a més que en tractar-se d'un col·lectiu vulnerable i un virus d'alt contagi la rapidesa d'actuació és fonamental.

  Amb tot això, des de AERTE fan una crida als responsables de Sanitat recordant-los que en la Comunitat existeixen 327 residències de majors i si no els doten d'eines “no podrem continuar” controlant al coronavirus.

  Pujar