elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El TS admet a tràmit el recurs de la Generalitat contra la sentència que declarava nul el Pativel

El TS admet a tràmit el recurs de la Generalitat contra la sentència que declarava nul el Pativel
  • El conseller de Política Territorial valora positivament la notícia "perquè el Pativel garanteix la protecció del nostre entorn"

El Tribunal Suprem (TS) ha admès a tràmit el recurs de cassació presentat per la Generalitat Valenciana en defensa el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda de l'Litoral de la Comunitat Valenciana (Pativel) després que el TSJCV el declarava nul el passat mes de març.

És una notícia "positiva" ha valorat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, qui ha defensat que es tracta d'un pla "que permet un creixement sostenible, la protecció del nostre entorn".

Tal com els va explicar elperiodic.com, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), declarava nul el Decret 58/2018, de 4 de maig, del Consell, que aprovava el Pativel, al considerar-lo "contrari a dret" .

Un cop dur per al govern de Ximo Puig ja que és un dels projectes més ambiciosos de la Generalitat per protegir el litoral valencià. El PATIVEL és un instrument territorial de conservació activa i de difusió de la valor del territori, que proposa un conjunt d'usos i activitats que, de manera restringida i controlada, permeten compatibilitzar la preservació dels valors ambientals, territorials i paisatgístics del litoral amb la generació de valor afegit i un ús públic sostenible d'aquests espais per tots els ciutadans.

La sentència, que estimava el recurs presentat per una empresa, concloïa que no hi ha en l'expedient administratiu, com exigeix ​​la jurisprudència de Tribunal Suprem, "un estudi econòmic-financer que reflectixca els costos d'implementació del PATIVEL i la repercussió econòmica que comporta per les propietats afectades i per als municipis que hauran de desenvolupar-lo, ni que preveu tampoc les possibles responsabilitats patrimonials que per a l'Administració autonòmica pot comportar la desclassificació de sòl que porta a terme".

Igualment, com a segon motiu de nul·litat, els magistrats assenyalen que el projecte incompleix la Llei per a la Igualtat entre Dones i Homes al no incloure un informe d'avaluació de l'impacte per raó de gènere, com resulta exigible en tots els projectes normatius, inclosos els instruments d'ordenació urbanística.

"Garantia de present i futur"

Després de conèixer-se la admissió a tràmit, Espanya ha tornat a insistir que el Pativel "és una garantia de present i de futur per tenir una Comunitat Valenciana més resilient i mes preparada per afrontar els reptes del canvi climàtic".

Pujar