elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adéu al llibre de família en paper

Adéu al llibre de família en paper
  • Aquest històric certificat serà substituït per documents digitals

El llibre de família de tota la vida, en format paper, prompte deixarà d'existir, i serà substituït per un document digital. D'aquesta manera, el tradicional llibre de família se suma a la tendència de la digitalització dels documents i tràmits.

Això s'emmarca dins dels canvis que està realitzant el Ministeri de Consum per a contundíos i serveis digitals, la declaració de la Renda, la DGT i ara també el llibre de família.

Així doncs, a partir del 30 d'abril desapareixerà aquest document en el qual s'anoten els parentius, naixements o defuncions. Això sí, només en format físic. Encara que les famílies que disposen del llibre en paper han de mantenir-ho com fins ara, però el model canviarà i a partir d'ara no es lliuraran més.

D'aquesta manera, el registre civil tindrà l'obligació de comptar amb una fulla o extracte en el qual figuren les dades personals de la vida de cada persona.

Encara que aquesta mesura entra en vigor a l'abril de 2021, Espanya ja estava preparant-se des de fa deu anys a aquest canvi. Concretament des que el 21 de juliol de 2011 s'aprovara la Llei 20/2011 en la qual figura que “es prescindirà del Llibre de Família –que perd sentit dins del model modern que s'ha configurat en la present Llei– s'ha previst que en cada registre individual conste una fulla o extracte en la qual figuren les dades personals de la vida de l'individu”.

Així mateix la norma indica que “conseqüentment amb aquest disseny de la fulla individual, i en la cerca d'una major simplicitat i eficiència del sistema, la Llei distingeix entre les inscripcions, les anotacions registrals i, finalment, el seient de cancel·lació".

Pujar