elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Activada la preemergència taronja per pluges intenses en el litoral de Castelló i València

Activada la preemergència taronja per pluges intenses en el litoral de Castelló i València
  • En la resta del territori de la Comunitat Valenciana es manté l'alerta groga

Quasi tota la Comunitat Valenciana està en alerta per pluges. De fet, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha activat fa escassos minuts la preemergència per pluges nivell taronja en el litoral de la província de Castelló i el litoral nord de la província de València per a aquest dijous 25 de maig.

A partir de les 18.00 hores d'aquest dijous, fins al divendres 26 de maig a les 10.00 hores, es preveu que s'acumulen pluges de 40 l/m² en una hora en el litoral nord i sud de Castelló, també en el litoral nord de València.

I és que el mes de maig està sent bastant plujós i com hem vist en els últims dies en el sud de la Comunitat Valenciana les pluges han sigut intenses, arribant a ocasionar alguns problemes com a talls de carreteres, conductors atrapats i nombrosos danys a Alacant i València per pluges torrencials, com els havia informat elperiodic.com.

Alerta groga

La resta de la Comunitat Valenciana està en alerta groga. En aquests casos, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les pluges aconseguiran una precipitació acumulada de 30 l/m² en una hora. Encara que l'alerta només roman activa fins a la mitjanit d'aquest dijous.

Així, hi ha risc de pluges en tot l'interior de la província de Castelló i tempestes en tot el territori castellonenc.

A València, es preveuen tempestes en tota la província i pluges a l'interior i litoral sud.

A Alacant, l'alerta groga per pluges roman activa a l'interior i litoral nord; també s'esperen tempestes a l'interior i litoral nord.

Les pluges segueixen aquest divendres

Segons el Centre de Coordinació d'Emergències les pluges continuaran en tot l'interior de la província de Castelló per al divendres 26 de maig, amb alerta nivell groc.

Pujar