16 de juliol de 2020 16/7/20

Activada l'alerta roja per pluges torrencials a València i Alacant

Activada l'alerta roja per pluges torrencials a València i Alacant - (foto 1)

  La Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat per a demà dijous l'alerta roja per precipitacions localment fortes, sobretot en les zones del litoral d'Alacant i el sud de València on ja hui s'estan vivint importants episodios de plutja.

  Les dues províncies viuran demà una “situació meteorològica molt adversa” – tal com ho han definit des de AEMET- i és que s'esperen precipitacions que poden arribar a aconseguir els 90 l/m2 en una hora o bé 180 l/m2 en tan sols 12 hores. Per part seua, a Castelló romandran els intervals nuvolosos i no es descarten algunes precipitacions de caràcter més feble en els municipis del sud de la província.

  Respecte a les temperatures, es mantindran sense canvis importants en les tres províncies no arribant a superar-se en cap cas els 28 graus de màxima i amb valors mínims de 10 graus.

  Recomanacions

  Davant aquesta situació d'alerta roja, es recomana evitar la conducció per carretera i en cap concepte es travessaran zones que estiguen inundades, llits i barrancs. Tampoc és oportú programar activitats de muntanyes, especialment en les zones pròximes als llits dels rius i barrancs.

  Així mateix, dins de la llar, és important revisar les canalitzacions i baixants, així com assegurar-se que els desguassos de terrasses exteriors estiguen nets per a evitar acumulacions d'aigua.

  Pujar