elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un 45,66% dels valencians ja ha exercit el seu dret a vot

Un 45,66% dels valencians ja ha exercit el seu dret a vot
  • A nivell nacional la Comunitat València ha registrat a les 14 hores un augment del 2,52% respecte al 2016

 Les primeres dades de participació en aquestes eleccions autonòmiques i generals a la Comunitat Valenciana reflecteixen un augment de visites a les urnes respecte als comicis del 2015, i és que el 45,66 per cent de les persones anomenades a votar ja han exercit el seu dret.

Segons ha avançat la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, en una roda de premsa celebrada a la Ciutat Administrativa del 9 d'octubre on es troba el centre de recollida de dades, en el primer recompte es veu una pujada d'aproximadament cinc punts respecte a les dades del 2015 quan a aquesta hora la participació era del 40,90 per cent.

 Per províncies, les tres valencianes registren unes dades similars sent Castelló on van vots s'han recollit a aquestes hores (46,2%). Li segueix la província de València amb un 46,20% i Alacant on s'aconsegueix el 44,53%, segons les dades facilitades.

Aquests són les dades recollides en aquest primer avanç de participació en la Comunitat València, on els ciutadans estan anomenats a votar per a decidir els seus representants al Congrés dels Diputats, al Senat i a les Corts Valencianes.

 La jornada, segons ha indicat Bravo, està sent marcada “per la normalitat” sense incidents importants. Els col·legis electorals romandran oberts durant tota la vesprada, i continuarem informant conforme es vagen coneixent més dades.

Pujar