elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

143.000 valencians es beneficiaran de la pujada del salari mínim

143.000 valencians es beneficiaran de la pujada del salari mínim
  • El Govern considera que cal “continuar avançant” per a recuperar el perdut durant la crisi

La pujada del salari mínim interprofessional (SMI) serà aprovada durant el dia de hui en el Consell de Ministres que se celebra a Barcelona. Amb aquesta mesura els espanyols veuen créixer el seu sou ajuste un 20%, passant dels 735€ als 900€ al mes.

Aquesta decisió ha sigut valorada aquest matí pel Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, qui malgrat considerar que es tracta d'una mesura positiva creu que “no és suficient per al context en el qual ens movem”.

“Per als qui diuen que és una mesura exagerada, que afronten el preu d'un lloguer” ha assenyalat Fulgencio durant la seua intervenció i ha reconegut que “900 euros no és l'objectiu més desitjable, però és molt positiu. A més ha ressaltat que la pujada tindrà una repercussió positiva en el mercat on es guanyarà seguretat, estabilitat i més circulació de diners. Malgrat les bones dades, Fulgencio ha assenyalat que “caldrà anar pensant i millorant en els pròxims anys”. 

Segons les dades facilitades per la Delegació seran aproximadament 143.000 treballadors en la Comunitat els que es beneficiaran de la pujada del SMI, és a dir, es passa d'una taxa de cobertura de 3,6% a un 8,4%. En total a Espanya, la xifra supera el milió de beneficiaris.

Pressupostos Generals

D'altra banda, el Delegat del Govern ha comentat la imminent aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) el mes vinent de gener, uns comptes que “tracten de posar en valor els drets dels ciutadans”.

En aquest sentit, ha apuntat que el govern de Pedro Sánchez té “una agenda de consens” en la qual cal continuar avançant. Sobre la dificultat de traure'ls a avant Fulgencio ha demanat als grups polítics del Congrés que “facen un esforç de generositat” i voten al seu favor.

Pujar