elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.400 famílies han rehabilitat les seues cases amb ajuda de la Generalitat

Més de 1.400 famílies han rehabilitat les seues cases amb ajuda de la Generalitat
  • S'han gestionat més de 28 milions en aquesta mena d'ajudes aquest 2019

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha gestionat en 2019 més de 28 milions d'euros destinats íntegrament a la rehabilitació d'habitatges en la Comunitat.

Segons ha explicat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, s'han destinat un total de 28.729.822,74 euros provinents del Pla Estatal d'Habitatge que gestiona la Generalitat juntament amb el Ministeri de Foment i el Pla Renhata, un pla amb fons íntegrament de la Generalitat.

En total s'han beneficiat d'aquestes ajudes a la rehabilitació més de 1.400 famílies. En les últimes setmanes s'han resolt totes dues convocatòries. En el cas de les ajudes del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 per a enguany ha suposat un import de 25.729.822,74 euros, dels quals, 20.856.962, són a càrrec del Ministeri de Foment i 4.872.860,74, a càrrec de la Generalitat.

Segons ha destacat Monfort, les ajudes suposen una molt important inversió per a dinamitzar i impulsar la rehabilitació d'edificis i habitatges que cada vegada és més necessària a causa de l'envelliment del parc d'habitatges.

Així mateix, ha assenyalat que "hi ha un gran interés en la sol·licitud d'aquestes ajudes i que en aquesta edició s'han pogut atendre un total de 860 sol·licituds, adjudicant el 100% del pressupost disponible".

En aquesta convocatòria les ajudes del Pla Estatal d'Habitatge s'han dividit en dues línies per a la rehabilitació d'edificis; una d'elles destinades a la conservació i millora de la seguretat i accessibilitat en habitatges; i l'altra per al foment de l'eficiència energètica i sostenibilitat en habitatges.

Respecte a les ajudes de rehabilitació per a la millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat s'han aprovat 38 sol·licituds per un import total de 561.238,34 euros, dels quals 463.286,74 estan finançats pel Ministeri de Foment i 97.951,60 euros són a càrrec de la Generalitat.

"Som conscients que la Comunitat té un parc envellit d'habitatges i per a fer front al canvi climàtic és necessari fer-lo més eficient i sostenible, per aquest motiu s'estiga estudiant i treballant a desenvolupar noves fórmules de finançament", ha explicat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica.

Pla Renhata

El Pla de Reforma Interior d'Habitatges, denominat Pla Renhata és un altre dels programes que s'impulsen des de la Generalitat per a fomentar la rehabilitació interior d'habitatges. En aquesta edició s'han resolt positivament el 100% de les peticions que complien els criteris per a la millora de les condicions de l'interior dels habitatges. En total han sigut 616 famílies les que s'han beneficiat d'aqueixes ajudes destinades en el seu conjunt a la millora de l'interior dels habitatges, amb un pressupost d'1.842.331,84 euros.

Finalment, una altra de les línies que s'està subvencionant des de la Generalitat és l'elaboració dels Informes d'Avaluació d'Edificis, obligatori per als edificis amb més de 50 anys i que a causa de l'alta demanda de peticions per a aquesta edició s'ha incrementat el pressupost fins als 450.000 - que inicialment era de 300.000- a fi de poder atendre el 100% de les sol·licituds que complien els requisits. D'aquesta manera s'han finançat 1.400 informes d'edificis gràcies a aquesta ajuda íntegrament atorgada amb fons de la Generalitat.

Pujar