elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

135.000 alumnes valencians aprenen a menjar sa

135.000 alumnes valencians aprenen a menjar sa
  • Estudiants d'infantil i primària de més de 600 centres escolars de la Comunitat participen en aquesta campanya per a incentivar el consum de fruites, verdures, llet i productes lactis de proximitat

  • El projecte està desenvolupat per la Fundació IVIFA, vinculada a la Unió de Llauradors

MÉS FOTOS
135.000 alumnes valencians aprenen a menjar sa - (foto 2)

“A menjar sa!” És l'objectiu i lema de la campanya que ha posat en marxa La Unió Llauradors -a través de la seua fundació IVIFA- en mes de 600 col·legis de la Comunitat Valenciana per a fomentar els hàbits saludables entre els més xicotets. Està previst que 135.000 alumnes d'infantil i primària participen en aquesta campanya que contempla, entre altres mesures, el repartiment de fruites i hortalisses entre tots els alumnes.

A més, com a novetat, enguany també es repartirà llet i productes lactis entre l'alumnat. Són sol algunes de les novetats d'aquest projecte que està dividit en tres potes, tal com ha explicat Betlem Albero, coordinadora de menjar Sa!: “La primera pota és la distribució de fruites, *hortalizar, llet i productes lactis. La segona és la publicitat, seguiment i avaluació mentre que la tercera són les mesures d'acompanyament”.

Unes mesures que van des de xarrades sobre el balafiament alimentari, tallers de nutrició i visites guiades a granges i parcs naturals, entre altres.

En la presentació davant els mitjans de comunicació de la campanya també han participat Joan Ramón Peris, director de l’IVIF i Carles Peris, secretari general de la Unió Així mateix, al llarg d'aquestes tres setmanes que resten de projecte, es repartiran quaderns informatius per a treballar en classe, pòsters indicatius, díptics i jocs i retallables. A més, s'ha presentat la cançó ‘Tasta la vida’, del grup alcoià El Diluvi, que forma part també de la campanya.

De fet, un dels objectius és que els alumnes es facen vídeos amb aquesta cançó i entren així en un concurs el premi del qual és una excursió mediambiental. En definitiu, un projecte complet que pretén fomentar l'educació alimentària entre els més xicotets perquè aprenguen a menjar, a consumir el producte de proximitat i, per tant, a cuidar-se.

Campanya escolar

La campanya s'emmarca dins del programa de distribució de fruites i hortalisses en la Comunitat Valenciana per a aquest curs escolar 2018-2019 i va dirigida a l'alumnat d'aquells centres escolars que han sol·licitat expressament participar en aquest.

El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i participen més de 600 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana i més de 135.000 alumnes.

Un altre dels objectius d'aquesta campanya és conscienciar als menors de la importància de consumir productes locals i produïts mitjançant fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, pretenent-se implicar també pares, mares i educadors.

Pujar