26 de febrero de 2020 26/2/20

Torrent acull l’acte de lliurament de les subvencions a projectes interassociatius

Torrent acull l’acte de lliurament de les subvencions a projectes interassociatius - (foto 1)

  Ahir va tindre lloc a la Casa de la Dona de Torrent, l’acte de lliurament de les subvencions de la convocatòria de projectes interassociatius que convoquen conjuntament, any rere any, la Fundació Horta Sud, Caixa Popular i Grup Ugarte Automoció, amb la finalitat de reconéixer l’esforç i la tasca que duen a terme les associacions a la nostra comarca.

  Estes ajudes van nàixer fa 22 anys amb la finalitat d’enfortir el treball comunitari i fomentar la relació en xarxa entre diferents associacions. Enguany se n’han beneficiat 56 associacions, en 10 projectes diferents, amb una dotació total de 20.000 euros.

  A l’acte de lliurament, cada portaveu dels projectes premiats exposà sobre què versava el seu projecte.

  L’Observatori Ciutadà de l’Horta va ser premiat amb 2.000 €. El que es pretén amb este projecte és implicar la ciutadania en la protecció, conservació i promoció de l’Horta de València per mitjà d’una plataforma informàtica i l’elaboració de mapes col·laboratius. Este projecte fou presentat per l’Horta, Col·lectiu Bordissot, Associació Macarella, Col·lectiu Bòbila, Ateneu Cultural Casino de Torrent, IES Museros, AVV Castellar-Oliveral i Alcaldia pedània de Massarrojos.

  Amb també 2.000€ va ser dotat el projecte: Conéixer la nostra cultura, programa intergeneracional pel coneixement de la cultura, presentat per l’Associació Proted i Associació de veïns de Senabre.

  Mi debilidad + tu debilidad = a nuestra fortaleza, pretén millorar la qualitat de vida de les persones en rehabilitació d’addiccions i els xiquets afectats per TDAH. Este projecte presentat per ARTIC, ASOFA i la Protectora Colmillo Blanco està dotat amb 2.000 €.

  Els jocs de la memòria prevé el deteriorament cognitiu derivat per l’edat mitjançant el joc. Este projecte dotat amb 3.500 € fou presentat per l’Associació Impuls, l’Associació Familiars d’Alzheimer de València, Club d’Escacs de Quart, Quart per l’Esport, Escola Coral Veu Juntes i l’Àrea de Majors de l’Ajuntament de Quart de Poblet.

  El projecte audiovisual comunitari per a la prevenció del racisme i la xenofòbia, Voces propias, presentat per l’Associació Candombe, Produccions Caixa Negra de València, AMA, CEAR PV, MCI València, Orriols Convive, Associació Martín Fierro, CIES NO, Inited Minds, Integra2 Mundo, ha sigut dotat amb 2.500 €.

  En la modalitat dels projectes audiovisuals, naix també el projecte eTVeig, una televisió dels jóvens que utilitza la recerca crítica per a desenvolupar les capacitats intel·lectuals, personals i socials dels participants mitjançant la creació d’un programa de televisió en línia.
  Este projecte dotat amb 2.000 € ha sigut presentat per Cremant Muses, Casa de Joventut el Barranquet i La Cebollera de Quart de Poblet.

  Junts fem Torrent, programa d’intervenció amb menors per a fomentar hàbits de vida saludables, i presentat per la Falla Cronista Beguer Esteve, Artic, Soterranya, Adisto i Laura Vicuña, ha estat dotat amb 1.000 €.

  De la indignació a l’acció és un projecte que exposa propostes de canvi per a construir alternatives: trobades per a repensar el paper del moviment associatiu i establir línies d’acció conjuntes. Dotat amb 2.000€ ha sigut presentat per la Fundació Moviment Ciutadà, Escola de Cases de Joventut, Associació de Dones Antares, Club de Muntanya de Manises, 15M Manises, Esplais Valencians, Setem PV.

  El projecte Casolà pretén fomentar habilitats en col·lectius de risc d’exclusió per a la reinserció sociolaboral. Presentat per Acoec, Setem PV, A.V. Benimaclet, A. Kallou i la Luna ha sigut dotat amb 2.000 €.

  Per últim, Quart per la tolerància presenta un programa de conscienciació entre col·legis, instituts i associacions. Presentat per Casa de la Joventut La Cebollera, Moviment contra la Intolerància, Col·lectiu Lambda, Associació de Mediació a l’Escola, AMPA IES Riu Túria, Esplais Valencians i Cremant Muses ha estat dotat amb 1.000€.

  Estos projectes han sigut els 10 premiats dels 28 que s’hi van presentar. Tots són projectes innovadors que pretenen tenir una incidència positiva en la societat valenciana.

  A l’acte, hi van estar presents, Alfred Costa, regidor de l’Àrea de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals; Alfred Domínguez, president de la Fundació Horta Sud; Santiago Peraita, director financer del Grup Ugarte i Paco Alós, coordinador de Responsabilitat Social Corporativa.

  Per ampliar informació poden dirigir-se al Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Torrent (premsa@torrent.es , 96 111 11 11).

  Subir