24 de septiembre de 2020 24/9/20

Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista

Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 2)
  Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 3)
  Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 4)
  Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 5)
  Ramón y Cajal i Lope de Rueda guanyen el XX concurs de les Creus de Maig de la falla Cronista - (foto 6)

  Dissabte les creus de maig van omplir la ciutat de Torrent gràcies al concurs que organitza la falla Cronista Vicent Beguer Esteve. En esta vintena edició han tornat a guanyar les falles Ramón y Cajal, com la millor creu en flor natural y Lope de Rueda, com la més original. Per la seua banda, la falla de la Plaça s’alza amb el guardó a la més original amb una creu amb motius de l’horta.

  Així doncs, la millor creu de flor natural ha tornat a parar a la falla de Ramón y Cajal, qui guanya un premi de 250 € i trofeu, gràcies a una creu inspirada en una alcova, un motiu floral que estava suspès en un espill, sobre un tocador. Tal i com recordava les bases, la creu estava confeccionada 100% de flor i la resta del monument en qualsevol material.

  Mentre que per a participar en la modalitat de manualitats es podia fer us de qualsevol material. En esta modalitat Lope de Rueda ha tornat a guanyar (100 € i trofeu), per cinqué any consecutiu, amb una creu feta amb cubs de paper (amb moduls Sonobe) que pretenia conscienciar sobre la malaltia del Alzheimer. La creu simbolitzava les connexions i sinapsis del cervell i la seua pèrdua de records, ressaltada amb el color blanc en els extrems.

  Les falles Majors de Torrent, Ester Veguer i Maria Bartual , junt amb els representants de la falla Cronista, van fer entrega dels premis, al costat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, Modest Muñoz. En total 22 falles i associacions han format part del XX Concurs de creus de maig Raquel Pérez Villa: Falla de la Plaça, Falla Ángel de l'Alcàsser, Falla Antoni Pardo, Falla Poble Nou, Falla Sedaví, Falla Ramón y Cajal, Falla Barri Cotxera, Falla Pare Méndez, Falla Barri Sant Gregori, Falla Carrer Benemèrita, Falla Xenillet, Falla Saragossa - Parc central, Falla Sant Valerià, Falla Santa Llúcia, Falla Lope de Rueda, Falla Reina Sofía, Falla El molí, Falla Escultor Vicent Pallardó. I les associacions: Associació de Veïns Sant Gaietà, Associació de Veïns Miramar, Centre de Majors la Marxadella i Club del minusvàlid.

  Subir