elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Auditori de Torrent es vestix de gala per a exaltar les seues Falleres Majors de 2015

    El crono comença el compte arrere. La ciutat de Torrent exalta este cap de setmana a les seues Falleres Majors de 2015 en l'Auditori, amb dos espectacles fets a mesura de les protagonistes, on la màgia del teatre i de la llum seran els eixos principals de sengles esdeveniments. Enguany la solidaritat tornarà a ser protagonista, ja que el món faller de la capital de l'Horta Sud torna a posar en marxa la iniciativa “un quilo per entrada”, amb el que s'estan arreplegant aliments de primera necessitat per al Punt d'Aliments de Torrent.

    Per a això, el O.A.M. de Junta Local Fallera ha preparat dos espectacles inèdits plens de dinamisme, on el més important és la figura de les Falleres Majors i Corts d'Honor. L'Exaltació Major de 2015 porta per títol “Teatre al cor” i fa referència a la relació existent entre el món del teatre i les falles, ambdós aficions de la protagonista de la nit: Ester Veguer Montoro. La seua persona serà exaltada per la mantenidora de l'acte, responsabilitat que recau en la periodista Montse Català, qui va formar part del jurat de l'elecció de les màximes representants. L'acte començarà a les 22.00 hores (21.30 recepció).

    Per la seua banda, el diumenge, els xiquets prenen la paraula i per a això s'ha creat un espectacle on la màgia de la llum i la participació dels xiquets de la ciutat seran els protagonistes, junt amb Maria Bartual Fernández, el qual brillarà especialment acompanyada de les seues companyes de la Cort d'Honor. El lema “Llum de festa” serà el leitmotiv que guiarà l'acte, el començament del qual està previst a les 17.30 hores (17.00 hores recepció). Les paraules com a mantenidora de Cristina Sánchez Beltrán, Fallera Major Infantil de València de 2005, vestiran de sabor faller i innocència l'acte.

    Les acabades de proclamar Falleres Majors de València de 2015, Estefanía López i Maria Donderis, junt amb les Belleas del Foc i festes germanes faran acte de presència en els dits esdeveniments per a mostrar-los la seua felicitació a les noves representants de les Falles de Torrent.

    Les falles tornen a solidaritzar-se: “aliments a canvi d'entrades”

    Tal com porta fent durant dos anys el O.A.M. de Junta Local Fallera, les exaltacions seran solidàries. Es posa en marxa la iniciativa “Un quilo per entrada”, de manera que tots invitats a l'acte hauran d'aportar un quilo o litre d'aliments no peribles per a destinar-ho al Punt d'Aliments de la ciutat. Són nuclis familiars que es troben en situació precària i que compten amb la supervisió de la regidoria de Benestar Social.

    Així tots els interessats a col.laborar han acostat els seus quilos d'aliments a la seu de Junta Local Fallera (C/ Bellido, 8) on s'està efectuat l'arreplega per a la seua posterior donació.

    Subir