elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Monument, llibrets i teatre faller són els pilars fonamental de la I Setmana Cultural de Junta Local de Torrent

  • Dimarts, 10 de desembre, les 29 falles de Torrent presenten per primera vegada en la seua història conjuntament els seus monuments majors i infantils

  • Esta nit tindrà lloc la Gala de la Cultura, dilluns s’inaugura l’exposició de cartells de falles i es presenta el premi Lletres Falleres

  • Divendres, 13 de desembre, tindrà lloc un masterclass de direcció de teatre impartida per Carlos Galiana i Inma Guerrero

Les falles de Torrent organitzen per primera vegada de manera conjunta la seua primera gran setmana cultural, gràcies al treball de la Junta Local Fallera de Torrent. Durant tota una setmana el monument, el llibret i el teatre seran els eixos fonamentals de la cultura en la capital de l’Horta Sud. Diferents punts de la ciutat, repartits per la geografia de Torrent, seran els punts de trobada del món faller.

La Junta Local Fallera ha organitzat estes jornades que enllacen després de les gales de la Cultura. De manera que el dilluns, 9 de desembre ales 20 hores, continuaran els actes amb la inauguració de l’exposició del concurs de cartells de falles de Torrent a L’Espai (Av. Al Vedat, 103. Edifici Metro). Este concurs compta amb el patrocini de Caixa Rural Torrent i l’exposició es podran visitar fins el 13 de desembre. Una vegada inaugurat la mostra es procedirà a desvetllar la imatge guanyadora de les falles de 2014 i a continuació tindrà lloc la presentació dels premis Lletres falleres. Formen part de Lletres Falleres l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), les comissions la Malva d’Alzira, el Mocador de Sagunt i Na Jordana de València, la Federació de Falles de Gandia, l’Associació Cultural Premi Iaraní i la plataforma Malalt de Falles.

Amb esta presentació es pretén que les falles de Torrent coneguen millor els premis, a la vegada que es fomenta la creativitat literària i plàstica en els llibrets de falla, així com la literatura en valencià en la festa de les Falles.

Per la seua banda el dimarts, 10 de desembre (a les 20.30h) la sala d’exposicions de la Caixa Rural de Torrent acull la presentació projectes de les 29 comissions falleres de Torrent. Per primera vegada en la història es presenten els esbossos de totes les falles de la capital de l’Horta Sud, de manera que el públic podrà gaudir, a mode d’ avantsala, d’allò que es podrà vore als carrers de Torrent el 15 de març.

Posteriorment en el mateix lloc es presentarà de manera didàctica el procés de creació d’un ninot, a càrrec de l’artista faller Raúl Martínez Ruiz (“Chuky”) i Daniel Gomz.

La cultura continua el divendres, 13 de desembre, a les 20.00h. amb una Masterclass d’interpretació i direcció teatral al Saló d’actes de la casa de la cultura de Torrent a càrrec de Carlos Galiana i Inma Guerrero. De manera que els fallers que participen en el concurs de teatre de Junta Local i aquells que encara no s’atreveixen, podran conèixer les millors tècniques en una classe pràctica i divertida.

D’esta manera la Junta Local Fallera de Torrent fica en marxa la seua I Setmana Cultural i espera comptar amb la màxima participació de les falles de la ciutat.

Subir