2 de marzo de 2021 2/3/21

L’EMAT inaugura l’exposició “Estudis d’art”

L’EMAT inaugura l’exposició “Estudis d’art” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’EMAT inaugura l’exposició “Estudis d’art” - (foto 2)

  L’Espai Metropolità d’Art de Torrent ha inaugurat l’exposició “Estudis d’art”, una mostra de les 63 obres més representatives, d’un total de 45 creadors valencians, com són Carmen Calvo, Manuel Boix, Genovés, Miquel Navarro, Francisco Sebastián Nicolau, Xisco Mensua, Nassio Bayarri, Francisca Mompó i Andreu Alfaro, entre d’altres.

  L’exposició conté 45 fotografies de gran format i una explicació breu dels comissaris de l’exposició, Jesús Císcar i Martí Domínguez, i ens mostra el treball de cinc anys de viatge per diversos tallers creatius amb material gràfic i reportatge escrit. Martí Domínguez afirma que “molt sovint el taller, l’estudi del creador, és una projecció més del seu art, de la seua personalitat creativa”.

  “Estudis d’art” és, per tant, una exposició de qualitat que mostra el lloc de treball de diferents artistes valencians, la zona més “íntima” de l’art, i algunes obres dels autors. Esta exposició pretén impulsar l’interés de la ciutadania per l’art. La Fundació Bancaixa hi col·labora amb la seua cessió temporal de l’exposició.

  Alfred Costa, regidor de l’Área de cultura, afirma que “esta és probablement una de les convocatòries sensorials més completes que han visitat l’EMAT perquè se’ns ofereix, per cada autor, un triple parany sensorial: les entrevistes personals als artistes, la captura fotogràfica de l’entorn en gran format i l’obra artística en diferents disciplines present a l’EMAT. I es fa vertebrant i territorialitzant, visitant comarques, pobles i viles on els artistes ens han obert, de bat a bat, les portes dels seus estudis”.

  A esta exposició, com a proposta de l’Área de Cultura de l’Ajuntament de Torrent, s’hi ha incorporat també l’artista torrentí, Vicent Ortí. Les seues obres també estaran exposades a l’EMAT perquè la gent puga contemplar-les i gaudir-ne.

  Com a novetat, cal destacar que les escultures dels creadors valencians a “Estudis d’art” seran exposades a una de les terrasses de l’EMAT, es busca així oferir un ambient obert i públic perquè la gent puga disfrutar de l’art a l’aire lliure i la exposició es convertisca en una excusa de lloc de trobada.

  L´exposició estarà oberta fins al dia 3 de juny. L’horari de visites és pel matí, dissabtes i diumenges, de 10:00h a 13:30h; i les vesprades de dimarts a dissabtes, de 17:00h a 20:30h.

  Subir