21 de febrero de 2020 21/2/20

La història del parc de l’Hort de Trenor es convertirà en una falla didàctica per als menuts de Torrent

La història del parc de l’Hort de Trenor es convertirà en una falla didàctica per als menuts de Torrent - (foto 1)
  • El passat diumenge es presentaren els projectes de la falla Sant Valerià al jardí de l’Hort de Trenor

  • L’artista Joan Martí donarà vida al parc amb la història de la família Trenor i les activitats d’oci i mediambientals que es poden fer al parc

  • La falla major, a càrrec del torrentí Oscar García, versarà sobre el Turisme a Torrent, després de rebre en 2013 el títol de Ciutat Turística

MÁS FOTOS
La història del parc de l’Hort de Trenor es convertirà en una falla didàctica per als menuts de Torrent - (foto 2)
La història del parc de l’Hort de Trenor es convertirà en una falla didàctica per als menuts de Torrent - (foto 3)
La història del parc de l’Hort de Trenor es convertirà en una falla didàctica per als menuts de Torrent - (foto 4)

Medi Ambient, turisme a Torrent i molta sàtira ompliran les falles de Sant Valerià per a les pròximes festes de 2014. La comissió va triar el Parc de l’Hort de Trenor per a desvelar els seus esbossos, ja que la falla infantil tractarà sobre l’origen de la família Trenor en Torrent i farà una guia didàctica pel parc, restaurant fa dos anys, amb l’objectiu de donar a conèixer el seu valor mediambiental, amb més de 300 especies botàniques, i el seu valor patrimonial de forma didàctica i divertida.

L’obra és de l’artista Juan Martí, que l’any passat va aconseguir el primer premi de secció primera amb un monument dedicat a la Torre i la seua evolució històrica. D’esta manera, la falla Sant Valerià continua amb esta línia de donar a conèixer la ciutat amb les seues falles. El lema del monument infantil serà: “Benvinguts a l’Hort de Trenor!”.

Turisme satíric de Torrent

Per la seua banda l’artista torrentí, Oscar García, serà l’encarregat de plantar la falla gran de la comissió amb un monument que portarà per lema “Torrent: ciutat Turística?”. Es tracta d’un cadafal ple de sàtira i crítica local, basat en el recent títol de Ciutat Turística atorgat per la Conselleria de Tursime a la capital de l’Horta Sud. El monument tractarà temes de l’actualitat política, però també de la banda social i festiva de la ciutat amb la pràctica d’un turisme molt especial. També hi haurà lloc per a defendre la pérduda d’elements del patrimoni com el Palau Cortina o infraestructures del sector com el desaparegut Hotel Lido.

Les falleres majors de la comissió, Silvia Escobar i Mari Carmen Fernandez, acompanyades pels presidents Carlos Jordan i Pedro Fernández, van descobrir els esbossos i després de l’explicació per part dels artistes tots els assistents van gaudir d’una visita amena pel parc. Finalment, els més menuts participaren d’un taller de manualitats, amb materials reciclats. I es que recordem que novembre és el mes del Medi Ambient a Torrent i per això des de la delegació de Medi Ambient es fan múltiples activitats per fomentar el patrimoni mediambiental local i difondre la seua conservació.

 

Subir