1 de marzo de 2021 1/3/21

Guanyant Torrent es posiciona contrària als CIES i demana un centre d’acollida comarcal

Guanyant Torrent es posiciona contrària als CIES i demana un centre d’acollida comarcal - (foto 1)

  Guanyant Torrent defensa el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar la comprensió de la diversitat cultural, la sensibilització de la població d’acollida i el respecte mutu en la convivència intercultural.
  Aquesta plataforma ciutadana amb representació municipal a l’Ajuntament de Torrent, aposta per un model sociocultural inclusiu que aculla i atenga la persona immigrant, orientant i informant sobre la societat d’acollida, així com rebutjant i denunciant qualsevol posició que incite a actituds o manifestacions discriminatòries, intolerants, xenòfobes o racistes.

  Per aquest motiu es posiciona en contra de l’existència de Centres d’Internament per a Estrangers /CIES, sota la ferma convicció que “cap persona és il·legal”. D’aquesta manera, aquest col·lectiu dóna suport a la necessitat d’agilitzar i simplificar els tràmits de regulació administrativa i defensa el dret a vot de les persones immigrants a partir d’un any de permanència per a les eleccions municipals i de tres anys per a la resta.
  Per a la construcció d’una ciutat més tolerant i inclusiva proposa que es garantisca l’empadronament a totes aquelles persones residents al municipi de Torrent, que es cree un centre d’acollida multidisciplinari de gestió pública i en coordinació amb les organitzacions especialitzades de la comarca de l’Horta. Un lloc on es poguen dur a terme activitats educatives, lúdiques i formatives amb completa convivència intercultural.

  Guanyant Torrent aposta definitivament per la composició d’una societat conformada simplement per persones, éssers humans, individus al cap i a la fi, sense distinció de religions, trets ètnics, polítics o socials.
  Aquestes manifestacions han estat realitzades amb motiu de la celebració del dia de les migracions prevista al calendari cívic per al dia 5 de novembre, conscient com s’és que les societats són canviants i la realitat obliga els poders públics a fer una actualització constant de les prioritats, sobretot quan els recursos són minvants.

  Però a més d’aixó, Guanyant Torrent, proposa formalment mitjançant un escrit remés pel registre d’entrada municipal, la necessitat de procurar un Pla d’immigració seriós que situe Torrent i el País Valencià en el lloc que li correspon com a societat acollidora que ho és.

  Amb aquest pla local a favor de la immigració, ha de garantir-se l’accés de tothom a una atenció sanitària adient, assegurant que la necessitat de cures no porte a la pobresa i a la dependència financera. Es proposa igualment abordar les desigualtats en l’accés a l’atenció sanitària i als seus resultats.

  Subir