elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les falles de Torrent plantaran al desert de Nevada

Les falles de Torrent plantaran al desert de Nevada - (foto 1)

  Enguany el festival d'art més important del món, Burning Man, plantarà per primera vegada en la seua història una falla. Al desert de Nevada als Estats Units, lloc on es celebra l’esdeveniment, hi haurà un monument faller fruit de la participació de les falles de la ciutat de Torrent, d’associacions i de diverses entitats públiques. El regidor de l’Àrea de Festes, Alfred Costa, ha manifestat que “es tracta d’un projecte de col·laboració i germanor que portarà el nom de Torrent arreu del món”.

  Un projecte dels artistes David Moreno i Miguel Arraiz que en el festival del 2015 van viatjar a Nevada per a conéixer de prop esta iniciativa. Els dos s’han convertits en ambaixadors del festival a Espanya i tenen com a objectiu presentar al desert un projecte col·laboratiu de moltes associacions i artistes. David, nascut a Torrent, és un artista faller que ha sigut l’autor de monuments fallers per a falles tan importants com Nou Campanar o Convent Jerusalem. Miguel és un arquitecte que fa “falles rares” i ha participat en grans projectes amb falles com la de Nou Campanar.

  L’objectiu d’este projecte, com han manifestat els artistes, és transmetre tres coses: la primera, que és fruit d’un treball en grup gràcies a la creació d’una comunitat compromesa amb les falles i amb la seua evolució cap al futur. La segona, que es basa en un llenguatge contemporani que mostrarà com les falles han crescut durant anys i la tercera, un llenguatge artístic amb les peces que formaran la falla i que comptarà amb la col·laboració del gremi d’artistes fallers.

  Dins del projecte, les falles de Torrent han sigut les encarregades de fer la base per al monument del festival, que estarà formada per peces de mosaic de fusta muntades per tots els que vulguen participar en esta iniciativa.

  ¿Qué es el Burning Man?

  El desert de Nevada als Estats Unit acull cada any pel setembre el festival d’art més important i famós, el Burning Man. Un festival que conclou amb la cremà de la figura d’un home gegant i que té certa relació amb les falles a més de nou mil quilòmetres de distància. Des de la Junta Local Fallera de Torrent s’ha convidat totes les comissiones al muntatge de la peces que es durà a terme els dissabtes 14 i 21 de maig, al casal de la comissió Cronista Vicent Beguer i Esteve.

   

  Subir