26 de febrero de 2020 26/2/20

Diverses activitats lúdiques, culturals i solidàries ompliran el cap de setmana a Torrent

  Este cap de setmana a Torrent hi ha programades una sèrie d’activitats tant lúdiques com culturals per a totes les edats i gustos.

  Pel que fa a les festivitats de Torrent, el dissabte 6 de febrer, tindrà lloc la presentació de la Fallera Adisto al Conservatori de Torrent a las 17.00h. Diumenge a les 11.00h del matí les clavariesses dels Sants Partons que homenatgen la Mare de Déu dels Desemparats, protagonitzaran la cercavila, la missa i el vi d’honor en la parròquia de la Nostra Senyora de Mont-Sió.

  En referència també a les festivitats de Torrent, el Museu Comarcal de l’Horta Sud organitza un taller familiar per a elaborar gaiatos de Sant Blai, amb la col·laboració de les dones de la Confraria de Sant Blai coneixerem com s’elaboren i farem el nostre gaiato. L’activitat és gratuïta i començarà a les 11.30 hores el dia 6 de febrer.

  La nit del 6 de febrer, el Centre Ambiental El Vedat organitza una presentació amb tast de cerveses artesanals amb la col·laboració d’ANTIGA Artesana. La presentació començarà a les 20.00h i anirà seguida d’un sopar.

  Este cap de setmana també està ple de música. Al Museu Comarcal de l’Horta Sud podrem gaudir del Cicle de música de cambra a l’andana a les 18.00h. Escoltarem un repertori variat que han preparat els alumnes del Conservatori Professional de Música de Torrent.

  Al Museu de la Setmana Santa tindrà lloc a les 18.00h de la vesprada el Certamen de Bandes Germandats.

  Seguint el cap de setmana musical, Pep Botifarra i Pau Chàfer ens oferiran a les 20.00h un concert a l’Auditori de Torrent. Un concert que ens oferix algunes cançons de sarau i populars amb una nova visió de la música d’arrel.

  Pel que fa als tallers que podem fer este cap de setmana, per una banda, el dia 6 i 7 de febrer, el Centre Ambiental de Torrent organitza un taller d’ecosistemes per a aquells que els agradaria explorar la fauna i la vegetació de l’Albufera. Per altra banda, la Casa de la Dona organitza el taller “Fes la teua pròpia bufanda”, que comença el divendres 5 de febrer i acaba el divendres 11 de març. Es tracta d’un taller d’oci tant per a dones com per a hòmens.

  En referència al medi ambient, el diumenge 7 a l’Hort de Trénor tindrà lloc “Un festival d’animals”, una activitat mediambiental de creació de màscares d’animals creades a partir de plats reciclats.

  Per a acabar, esta setmana és també un cap de setmana solidari. En primer lloc, els clavaris de Sant Blai, acompanyats pels pares, aniran a les 12.00h des de la parròquia de Sant Lluís Bertran al Centre de Majors Santa Elena, per a oferir als ancians els donatius recollits.

  De vesprada tindrà lloc un partit solidari a benefici de Lucía, on els fons recaptats en la rifa i la taquilla aniran destinats íntegrament per al tractament de la malaltia rara –distròfia simpàtica reflexa- que patix Lucía des de fa quatre anys. El partit entre el Torrent CF i el Xest CD tindrà lloc a les 17.00h al camp de Sant Gegori.

  Subir