4 de agosto de 2020 4/8/20

Tavernes desenvolupa el projecte "La Ruta dels Sentits"

Tavernes desenvolupa el projecte "La Ruta dels Sentits" - (foto 1)

  El regidor de Foment Josep Llácer ha explicat que "La Ruta dels sentits" és un ambiciós projecte engegat pel taller d'ocupació "Revalorització dels recursos turístics naturals". "És un emocionant i ambiciós projecte, que il·lusiona no solament als treballadors del taller d'ocupació, sinó a totes les persones que des dels diferents organismes ofereixen assessorament i col·laboració a l'Ajuntament i als quals els agraïm el seu interès".

  El regidor ha confirmat que la realització d'una "ruta dels sentits" té com a objectiu posar a l'abast de totes les persones, incloses les que presenten capacitats físiques o sensorials reduïdes, les riqueses naturals del municipi. Per al seu desenvolupament es compta amb la col·laboració d'entitats com l'ONCE, la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient i el mateix Ajuntament.

  Josep Llácer ha explicat que la idea sorgeix de la coexistència de quatre ecosistemes diferenciats en el municipi: el forestal, de marjal, agrícola i marí. "La ruta proposada facilitarà el gaudi dels diferents ambients naturals, apreciar les sensacions que se senten en canviar d'un ambient a un altre de manera pausada i guiats en tot moment per panells i plaques informatives adaptades" ha manifestat el regidor.

  La Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient col·labora en el procés de naturalització i difusió dels valors i riqueses botàniques de l'ecosistema de la marjal mitjançant els tècnics de flora, Carlos Peña Bretón i Araucana Sebastián de la Creu,

  La Fundació ONCE implicada en el projecte

  "La Ruta dels Sentits" està oberta a totes les persones sense limitació, i una de les primeres actuacions ha estat contactar amb la Fundació ONCE amb l'objectiu d'adaptar els panells i informació al sistema Braille per a persones invidents.

  Josep Llácer ha confirmat que fa uns dies va estar en la nostra ciutat Mar Sequí, Tècnic en Rehabilitació ONCE, amb l'objectiu d'assessorar "in situ" i facilitar tota la documentació i normativa vigent. "El seu assessorament ha estat imprescindible per a entendre les necessitats específiques d'informació en aquest tipus de rutes. Ens va transmetre el suport i col·laboració per a tot el procés del projecte" ha indicat el regidor.

  Subir