15 de agosto de 2020 15/8/20

Tavernes acollirà el pròxim dia 25 la “XII Edició de la Trobada de Joves de la Safor”

Tavernes acollirà el pròxim dia 25 la “XII Edició de la Trobada de Joves de la Safor” - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Tavernes acollirà el pròxim dia 25 la “XII Edició de la Trobada de Joves de la Safor” - (foto 2)

  Tavernes acollirà el pròxim dia 25 la XII edició de la Trobada de Joves de la Safor. La trobada és un projecte de la xarxa juvenil comarcal “Calaix Jove”, un servei de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, que compta a més amb el recolzament i participació de molts municipis i entitats de la Safor-Valldigna.

  El regidor de Joventut de Tavernes, Josep Llàcer, ha remarcat que "l'encontre anual, que enguany se celebra per primera vegada a Tavernes, permet als joves de la comarca gaudir d’un munt d'activitats culturals, lúdiques i esportives. La trobada és el punt d'encontre de moltes entitats i associacions comarcals, que ompliran de vida els carrers de la nostra ciutat i ens donaran a conèixer el treball que realitzen al llarg de tot l'any amb els joves, les seues inquietuds i experiències en camps molts diversos de l'activitat cultural, artística, esportiva o recreativa".

  L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat la seua satisfacció perquè Tavernes “acull l’encontre anual d'associacions i entitats que treballen amb i per als joves. La satisfacció de l’Ajuntament és doble, primer com a seu de la trobada i segon en comprovar l’ampla resposta local, amb més de vint associacions participants en les activitats programades. Anime a tots els joves de Tavernes i de la comarca a que participen en totes les activitats que hem preparat per a ells”.

  Els actes

  La trobada té com a actes previs el divendres, 24 d’abril, la inauguració de l’exposició “Creart Jove de la Safor” i la presentació de la novel·la “Milonga de Tardor” d’Encarna Sant-Celoni i Verger, a càrrec de l’escriptora Isabel Canet a la Casa de la Cultura. Eixa mateixa nit, a partir de les 23’30 s’inicia la primera part del final del Circuit de Música Calaix jove al passeig del País Valencià.

  El dissabte dia 25 està previst tot un conjunt d’actes i activitats que s’inicien pel matí amb una detallada explicació de la cova del Bolomor, seguit de dos tallers d'arqueologia experimental i una posterior visita a la cova, un dels més importants jaciments europeu del Paleolític Mitjà. Completaran el matí les exhibicions de Graffiti i esportives realitzades per diversos clubs.

  A partir de les cinc de la vesprada s’inicien els tallers – hi ha anunciat més de 30 tallers de contingut molt divers i variat-, les parades informatives i la fira de les d'associacions, a la plaça i carrer del Metge Paco Valiente, que donarà pas a la inauguració oficial de la trobada amb un passacarrer de la Banda Juvenil de la SIUM Tavernes, un “sarao” a càrrec del Grup Balls Populars i el grup de rondalla, una exhibició de l’Escola de dansa Xaro Arlandis, amb un Tango Passió amb 10 artistes i el Grup de Dansa de Benirredà amb dansa Bollywood.

  A les 19 hores s’ha anunciat accions de la “Banda de Cornetes, Tambors i Gaites El Fénix” de Tavernes, la Muixeranga amb I'acompanyament de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de la Valldigna, la “Vall-Tuka” batucada de Tavernes.

  La Cloenda de la Trobada serà a les 20’30 hores, amb passacarrer de la Banda de Cornetes i Tambors la Valldigna, que acompanyarà als assistents a la Casa de la Cultura on tindrà lloc l’actuació “Pretty HP-Hop Woman”, dirigida per Maribel del Pino i Wendy Garcia.

  A les 22.00 hores la colla de Simat “Fem Fredat” oferirà un correfoc des de la Casa de la Cultura fins al passeig del Pais Valencià, per a continuar com a darrer acte la segona part de la final del Circuit de Música del Calaix Jove.

  Subir